Diyarbakır'daki Saldırıya Yönelik Tatbikat Yapıldı

Diyarbakır'a bağlı Kulp'ta PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından Kulp Belediyesi ve HDP İlçe Başkanlığı binasını arandı.

14.09.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-09:35)

Diyarbakır'a bağlı Kulp'un kırsal bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda, 7 kişinin şehit olması, 10 kişinin da yaralanması sonucu emniyet, Kulp Belediyesi ve HDP İlçe Başkanlığı binasını kontrol etti.

Kulp'un Ağaçkorur köyünde odun toplamaya giden insanların yer aldığı araç PKK üyesi teröristler tarafından el yapımı patlayıcılarla bombalandı.

Patlamanın hemen ardından olay hakkında açılan soruşturma devam ediyor.

Belediyeye ait araç olay yerinde görüldü

Patlama gerçekleşmeden az bir zaman önce belediye aracının olay yerinde görülmesi sonucu, yapılan soruşturma dahilinde, tutuklanan, HDP'li Kulp Belediye Başkanı M.F.T, HDP İlçe Başkanı A.K. ve HDP'li Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ş.A'nın emniyetteki gözaltıları devam ediyor.

Öte yandan terörle mücadele, asayiş ve organize suçlarla mücadele şubesi güçlerince Kulp Belediyesi ile HDP Kulp İlçe Başkanlığı'nda kontrol çalışmaları düzenlendi. Burada, kamera kayıtları gözden geçirildi, bazı belgeler incelenmek üzere alındı.

Bir şüphelinin de tutuklanması için çalışmalar sürüyor

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal