Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'dan Mevlid Kandili Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mübarek Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19.11.2018-10:47 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-10:42) Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'dan Mevlid Kandili Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mübarek Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Prof. Dr. Erbaş yayımladığı Kandil mesajında, "Bugün yeryüzü onun getirdiği değerlerle buluşursa insanlık huzuru yaşayacaktır. Dünyayı, İslam'ın şefkat, merhamet, hakkaniyet, güzel ahlak ve bir arada yaşama ilkeleriyle tanıştırmak ise son Peygambere ümmet olmanın onurunu yaşayan müminlerin iman ve kulluk sorumluluğudur." sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Ali Erbaş, mübarek Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Kasım 2018 Pazartesi gününün Hazreti Muhammed Mustafa'nın yeryüzünü teşrifinin yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Hazreti Muhammed'in, Allah'ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberi olduğuna işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ahlaki değerleri ve erdemleri kaybeden insanlığın Hazreti Muhammed'in gelişiyle tekrar hak, hukuk, merhamet ve güzel ahlak gibi değerlerle buluştuğunu vurguladı.

Cehaletin ve zulmün hakim olduğu, merhametin, erdemin ve hikmetin kaybolduğu bir çağın, Hazreti Muhammed'in gelişiyle, ilmin, adaletin, şefkatin aydınlığında, asr-ı saadete dönüştüğünü ifade eden Prof. Dr. Ali Erbaş, "Cahiliye girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar, onun peşinden giderek, kardeşliğin, ahde vefanın, güzel ahlakın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuşlardır. Onun gelişiyle, bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişafı ve dönüşümü yaşanmıştır." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal