Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı: ''Türkiye'nin SADAT Gibi Belki Yüzlerce Şirkete İhtiyacı Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi, Sunday Telegraph'ye özel açıklamalarda bulundu.

15.09.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-12:35) Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı: ''Türkiye'nin SADAT Gibi Belki Yüzlerce Şirkete İhtiyacı Var

Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanlığı eski başdanışmanı Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (SADAT) kurucusu Emekli Tuğgeneral Sunday Telegraph'e konuştu. 

Açtığı şirketle dikkatleri üzerine çeken Adnan Tanrıverdi, şirketin amacı ve işleyişi hakkında fikirler de verdi.

İngiliz Subay Gazetesi'ne konuşan Tanrıverdi'nin Suriye üzerindeki görüşlerini şu şekilde ifade ettiğini okuyoruz, İngiliz Sunday Telegraph gazetesine konuştu. Adnan Tanrıverdi "Suriye'ye ya da Libya'ya paralı asker göndermedik" dedi, Türkiye'nin SADAT gibi "onlarca belki de yüzlerce şirkete ihtiyacı olduğunu" söyledi. SADAT internet sitesinde kendisini, "Uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek Türk şirketi" olarak şirket hakkında bilgi veriyor.

 

Sunday Telegraph, Adnan Tanrıverdi'yle röportajını da içeren haberini, internet sitesinde "Erdoğan, Wagner'e rakip olması için elit paralı asker gücü oluşturuyor" başlığıyla yayımladı. Gazetenin kağıt baskısındaki haberin başlığı ise "ABD, Libya'daki savaşçılarla ilgili olarak Erdoğan'ın 'özel ordusunu' suçluyor".

TANRIVERDİ'Yİ ŞÖYLE TANIMLIYOR SUNDAY TELEGRAPH

"Kimilerinin gözünde İslam dünyasının en güçlü kiralık katili, emrinde binlerce savaş tecrübesine sahip Suriye'den paralı askerler olan eski bir general. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın sırdaşı olan Adnan Tanrıverdi, sabotajdan, kontrgerilla harekatına ya da suikastlere kadar savaşın bütün karanlık sanatlarında uzmanlığı olduğunu iddia ediyor."

Haberde, ABD'nin Tanrıverdi'yi "binlerce Suriyeli savaşçıyı Libya'ya göndermekle" suçlamasına da değiniliyor.

Adnan Tanrıverdi'nbin açıklamaları gazetelerde başka şekilde ifade edilmesi üzerine 

Önceki hafta gerçekleştirildiği belirtilen röportajda Tanrıverdi, Sunday Telegraph'ın konuyla ilgili sorusuna, "Suriye'ye ya da Libya'ya hiç paralı asker göndermedik. Bizim şirketimizin bir paralı asker organizasyonu olmadığını vurgulamak isterim. Herhangi bir terör örgütüyle bağlantımız yok" yanıtını veriyor.

Ancak gazeteye göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Afrika Kuvvetler Komutanlığı ise bu konuda farklı düşünüyor. ifadesini kullandı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal