Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Operasyon Sinyali: En Kısa Zamanda Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılı açılışında çok önemli mesajlar verdi. Suriye'deki duruma değinen Erdoğan, "Bundan sonraki amacımız Münbiç ve Fırat'ın doğusunu terör örgütlerinden arındırılmasıdır. En kısa vakitte bunu da yapacağız" dedi.

01.10.2018-15:17 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-15:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Operasyon Sinyali: En Kısa Zamanda Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasama senesi açılış konuşmasını yaptı. Meclis'te açıklamalar yapan Erdoğan, "Amacımız, Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki yerleri terörden arındırarak emniyetli duruma getirmektir." dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

TERÖR KORİDORU OLUŞTURMAYA ÇALIŞTILAR, BU PLANI PARAMPARÇA ETTİK

Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için atılan her adım daha büyük atılımlarla cevap buldu. Her koşulda çareyi halkımızda aradık. Gücümüzü halkımızdan alarak yolumuza devam ettik. Fitneye şans vermedik. Terör örgütlerini kullanarak diz çöktürmeye uğraştılar, eyvallah demedik. Darbeye kalkıştılar, istiklalimize ve istikbalime sahip çıktık. Terör koridoru kurmaya uğraştılar, bu planı da yerle yeksan eyledik. Ekonomimizi çökertmeye uğraştılar, bu saldırıyı da atlatma yolunda adım atıyoruz.

"KANDİL VE SİNCAR'I BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN TAMAMEN TEMİZLEYECEĞİZ"

Yakın çevremizdeki insani trajediler ve insanlık problemleri devltimizi amaçlarından uzaklaştırmamış, bu doğrultudaki kararlılığı kuvvetlendirmiştir. Kuzey Irak'taki yerel yönetimin kaotik bağımsızlık çıkışı Türkiye'nin tavır alması ile boşa çıkmıştır. Ülkedeki PKK varlığının da ortadan kaldırılmasıdır. Türkiye olarak PKK'nın Irak'ta faaliyet yaptığı önemli kısmı kontrol altına aldık. Amacımız Kandil ve Sincar'ı bölücü terör örgütünden bütünüyle arındırmaktır. Irak'ın mezhepçilik hastalığından kurtularak bütün bölge için emniyetli, huzurlu bir devlet durumuna gelmesini talep ediyoruz. Suriye'de durum daha sıkıntılıdır.

"HEDEFİMİZ MÜNBİÇ VE FIRAT'IN DOĞUSUNU TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLENMESİDİR"

1 milyon Suriyeli kardeşimiz yaşamını yitirmiş 12 milyon da evini terk etmek mecburiyetinde kalmıştır. Alçak örgütler Suriye halkına musallat olmuştur. Kimi artık hiçbir meşruiyet tabanı olmayan rejimle, kimi terör örgütleriyle iş tutanlar kendi projelerini faaliyete geçirmeye uğraşıyor. Bu sebeplerle bizim Suriye'ye seyirci kalmamız söz konusu olamazdı. 260 bin Suriyeli kardeşimiz terörden arındırılan yerlere tekrar yerleşti. Bundan sonraki amacımız Münbiç ve Fırat'ın doğusunu terör örgütlerinden arındırılmasıdır. En kısa vakitte bunu da yapacağız.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal