Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '50+1' Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da AK Parti kampının açılışında konuşuyor. Erdoğan, "Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

05.10.2019-11:05 - (Son Güncelleme: 05.10.2019-14:03)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. 

Seçim sistemindeki tartışmalara değinen Erdoğan, "Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sistemi ile ilgili başlayan tartışmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı;

"Kimse bize oy vermek mecburiyetinde değil. Biz milletimizin gönlünü kazanarak bunu sağlayacağız. Beyefendi böyle talimat verdi. Böyle istendi deniyor. Bizim haberimiz yok. Bu fırsatçılığa imkan vermeyeceğiz. Üyelik şuurunu çok farklı bir yere çıkarmamız lazım. AK Parti saflarına katılanları büyük medeniyet davamıza ortak etmekle mükellefiz. Fitne odakları bizi yıldırmasın. Kardeşlik bağlarımızla bunları aşarak yolumuza devam edeceğiz.

Her alanda ülkemizi geliştirme çabasındayız. Bizim en büyük referansımız ülkemize kazandırdığımız hizmetler ve yatırımlardır. Seçilme oranını yüzde 40'a düşürme gibi bir çabamız yok. Yüzde 50 seçilme sınırı vazgeçilmez bir kriterdir. Yüzde 50+1 bu sistemin omurgasıdır, vazgeçme çabamız yok."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal