Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den Ortak Açıklama: Şaşırdık, Ama Bizi Bağlamaz

Almanya, Fransa ve İngiltere'nin BM'ye sevk ettiği ve Türkiye, Rusya, İran üçlüsünün Suriye hususundaki mesajlarının BM tarafından kabul edilmemesinin talep edildiği mektupla alakalı Erdoğan ve Putin'den açıklama geldi. İki lider mektupla ilgili 'şaşırdık, fakat bizi bağlamaz' sözlerini kullandı.

23.01.2019-22:39 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-22:33) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'den Ortak Açıklama: Şaşırdık, Ama Bizi Bağlamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da gerçekleştirdikleri görüşme ardından ortak basın toplantısı yaptı.

Putin, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin temsilcilerinin imzasıyla BM Genel Sekreteri'ne sevk edilen mektuba işaret ederek, "bu, Avrupalı müttefiklerimizden hiç beklemediğimiz bir şeydi. Şaşırtan bir durum" sözlerini kullandı.

AVRUPALILARDAN BM'YE: TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN'IN AÇIKLAMALARINI KABUL ETMEYİN

Fransa, Almanya ve İngiltere temsilcilerinin gönderdiği ve Astana garantör ülkelerinin (Türkiye, Rusya, İran) yaptığı açıklamaları BM'nin kabul etmemesinin talep edildiği mektupla alakalı Putin şu sözleri kullandı:

PUTİN: ÇOK ŞAŞIRDIK, HİÇ BEKLEMİYORDUK

"Bizim hiç beklemediğimiz bir şeydi bu. BM Genel Sekreteri'ne; Fransa, İngiltere, Almanya daimi temsilcilerinin imzaladığı bir mektup gönderildi. 5. maddede, "Sayın Genel Sekreter, Cenevre'de Astana garantör devletlerinin yapacağı açıklamaları sizin Suriye Özel Temsilciniz kabul etmemelidir" diyor.

"AMA BİZ SABIRLI OLACAĞIZ"

Şaşırtan bir şey. Biz bunu hiç beklemiyorduk. Bu şekilde bir yaklaşımı yorumlamak da zor şu anda benim için. Böyle bir mektup yazdı bizim Avrupalı dostlarımız. Fakat biz sabırlı bir biçimde onlarla da çalışma sürdürmeyi planlıyoruz.

Onların bu tavrının temeli, esası nedir, bilmiyoruz. Ben zaten bu meseleyi hem Fransız hem de Alman meslektaşlarımla da konuştum. Dışişleri Bakanları arasında bu çalışmaları sürdüreceğiz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal