Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan 15 Bin TL Tazminat Kazandı

Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kararda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren ifadeleri nedeniyle 15 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

19.02.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-16:39) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan 15 Bin TL Tazminat Kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 25 Aralık 2018'de partisinin grup görüşmesindeki yaptığı konuşmasında hakaret barındıran sözler kullanması sebebiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesince görülen davanın hüküm duruşmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Tuğba Sağlam Eker ile CHP Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ" DEDİ

Avukat Çelik, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ifade özgürlüğü boyutunda değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Davalı ana muhalefet partisi genel başkanıdır ve iktidara taliptir. Dolayısıyla sert eleştirilerde bulunmaktadır. Davaya konu konuşmadaki ifadeler, eleştiri kapsamında söylenmiş ifadelerdir. Müvekkilim hakkındaki davaların algı oluşturmak amacıyla açıldığı kanaatindeyiz." ifadeleriyle savundu.

"ELEŞTİRİ OLARAK KABUL EDİLEMEZ"

Tuğba Sağlam Eker ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin akabinde terör boyundaki birkaç istisna haricindeki davalarından feragat ettiğini belirterek, "Davalının konuşmasındaki ifadeler eleştiri sınırları içinde kabul edilemez. Kullandığı bir ifadenin hakaret olduğu, yeni bir Yargıtay kararında belirtilmiştir. İfadelerin bir kısmı da suç isnat etmektedir. Mahkemeden adil bir karar bekliyoruz." şeklinde konuştu.

15 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Beyanların akabinde kararı açıklayan hakim Tamer Pamuk, davayı kısmen kabul ederek Kılıçdaroğlu'nu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 bin lira tazminat ödemesi yönünde kadar verdi.

MİLLETVEKİLERİNİN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Diğer yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kullandığı her ifade ve tazminat davasının açılmasına sebep olan her söz, CHP'li vekillerden alınıyor.

500 BİN LİRALIK YENİ BİR TAZMİNAT DAVASI

Aynı zamanda geçen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’na ilgili kendisine yönelttiği suçlamalar sebebiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, 500 bin liralık manevi tazminat davası daha açmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal