Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 949. senesini kutlamak üzere Bitlis’in Ahlat ilçesini ziyaret etti.

25.08.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-18:42) Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'ı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 949. senesini kutlamak üzere Bitlis’in Ahlat ilçesine iştirak etti.

Ahlat'ta organize edilen törene davetli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Van Gölü kıyısında yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesini gökyüzünden izledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı.

Açılışta önemli sözler söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bugün gerek Selçuklu’nun ilk adımlarını oluşturan kabristanın olduğu bölgede Ahlat'ta gerekse buradan inşallah yarın sabah çıkacağımız yolculukta Malazgirt ve bütün bunlarla birlikte külliyemizin açılışını yapacağız. Bu vesile ile bu güzel gençlik kampımızın gençlerimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Gerek İçişleri Bakanlığımıza gerekse işletmesini yürütecek Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum'' diye konuştu.



Söz konusu törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olan Bitlis'teki Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal