Coronavirüs Danışma Hattı Alo 184 Hizmete Açıldı

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Korona Danışma Hattı, "Alo 184" üzerinden hizmet vermeye başladı. Uzman hekimlerin de görev alacağı rehberlik hizmetiyle bazı ön hizmetlerin geniş kitleye verilmesi amaçlanıyor.

14.03.2020-16:00 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-16:06) Coronavirüs Danışma Hattı Alo 184 Hizmete Açıldı

Sağlık sisteminde, yaşanan sorunların yerinde ve eş zamanlı saptanması, sorunun çözümünde etkin olacak mekanizmaların hızla harekete geçirilmesi maksadıyla kurulan SABİM, bundan sonra yeni tip coronavirüs konusunda (Covid-19) halkı bilgilendirecek.

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün yaptığı basın toplantısı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Vatandaşımızın herhangi bir hastalık bulgusu olduğunda kolay arayabileceği 'Alo 184 Sabim Danışma Hattı'nı da korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz. Bunu Sabim Korona Danışma Hattı şeklinde kurmaya başladık. Bununla ilgili Bilim Kurulundan hocalarımız algoritmayı geliştirmiş oldular. Bu süreçte arandığında ateş ve öksürük bulgusunun olup olmadığı, yaş durumu, nefes darlığı gibi şikayetlerle geliştirilen bir algoritma var. Dolayısıyla vatandaşımız herhangi en ufak bir tereddüt anında 'Acaba coronavirüs enfeksiyonu taşıyor muyum veya bu enfeksiyon coronavirüs mü' diye kaygılandığı dönemde hemen sağlık kuruluşlarına başvurmamalı. Bu dönemde bu başvurunun, enfeksiyonun yayılma durumunu da oluşturacağını bilelim."

Korona Danışma Hattı çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanarak faaliyete geçti.

BUGÜN FAALİYETE GEÇTİ

Bakanlık yetkilileri, coronavirüs hakkında "Alo 184" hattı üzerinden danışmanlık hizmeti verecek merkezin bugün hizmet vermeye başladığını açıkladı.

Türkiye'de de coronavirüs vakalarının görülmesi sonrası bazı vatandaşların kimi şikayetlerine bağlı tedirginlikler yaşamaya başladığı, danışma hattının bu tedirginlik ve şikayetlere yönelik hizmet sunacağı ifade edildi.

Uzman hekimlerin de görev alacağı rehberlik hizmetiyle bazı ön hizmetlerin geniş kitleye verilmesi amaçlanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal