CHP'li Yalım'ın 'Bir Vatandaşın Polisler Tarafından Dövüldüğü' İddiası Asılsız Çıktı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın bir vatandaşın polisler tarafından dövüldüğü iddiası asılsız çıktı.

07.01.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-17:37)

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, paylaştığı bir video yayında Kayseri'de bir vatandaşın polisler tarafından dövüldüğünü iddia etmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, söz konusu iddiaya ilişkin Mobese kayıtlarını inceleyerek şu açıklamayı yaptı: "Kayseri'de yola yatarak 'dijital takograf' uygulamasını protesto eden kamyon sürücüsünün polisler tarafından darp edildiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor ve algı oluşturmaya çalışanlar hakkında hukuki süreç başlatıldı." denildi.

Yalım'ın paylaştığı videoda öfkeli bir vatandaşın, bir başka kişinin polis tarafından dövüldüğüne ilişkin polislere tepki göstermesi duyuluyordu. Ancak polis görüntülerini kaydeden bu kişiye herhangi bir tepki göstermiyor, zor kullanmıyor ve sadece araca binmesini sağlıyordu.

Emniyet tarafından incelenen kamera katıtlarında kamyon sürücüsü olduğu anlaşılan bir kişi önce polisle konuşuyor. Daha sonra da kaldırıma gidip uzanırken görülüyor. Yanına giden polisler ise ona herhangi bir tepki göstermiyor. Hatta bir polis kalkmasına yardım etmek için elini uzatıyor. Şahıs ise yere yatmakta ısrar ediyor bu sırada. Polislerin bu süreçte şahsı ikna etme çabasından başka hiçbir tavrı ise kameraya yansımıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal