CHP, Libya'da da Hüsrana Uğradı

Türkiye'nin bölgedeki gücünü artıran ve Doğu Akdeniz'deki doğal kaynaklardan faydalanmasını sağlayan operasyonlara canhıraş karşı çıkan CHP, Libya'daki meşru hükümeti tanımayan darbeci Hafter'e kucak açmıştı. Hafter'in Türkiye destekli mutabakat hükümeti karşısında güç kaybetmesi, CHP'yi de hüsrana uğrattı.

19.05.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-15:54) CHP, Libya'da da Hüsrana Uğradı

Türkiye Doğu Akdeniz'deki doğal haklarını korumaktan geri durmayıp gerek diplomatik gerekse askeri çok sayıda adım attı.

Türk hükümetinin ve askerinin söz konusu operasyonlarına emperyalist devletlerin güdümünde hareket eden Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır ve Suudi Arabistan gibi ülkeler karşı çıkarken, Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP de bu ülkelerin kuyruğuna takıldı.

BM ve AB tarafından meşru kabul edilen uluslararası mutabakat hükümetini devirip Türkiye unsurlarını bölgeden çıkarmak isteyen Hafter ise tüm saldırganlığıyla Libya'yı ele geçirmeye çalışıyor.

CHP YİNE TERSTEN SAF TUTTU!

Türkiye'nin yerli ve milli girişimlerine her seferinde çomak sokmaya çalışan CHP, bu kez darbeci Hafter'e sahip çıktı. Daha önce Hafter'in en azından "Radikal İslamcı" olmadığını gerekçe gösteren CHP, şu sıralar Hafter'e olan bağlılığını dile getirmekten geri durmuyor.

CHP'nin grup başkanvekili Engin Altay, Türkiye'ye mütemadiyen tehditler savuran CIA ajanı Halife Hafter'e övgüler düzdü.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan meşru Trablus hükümetini ABD'nin karalama kampanyasına uygun tarzda 'cihatçı' olarak tanımlayan Altay, General Hafter'in Tobruk yönetimini ise 'seküler' olarak niteledi.

Altay'ın 'cihatçı' dediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Türkiye ile Doğu Akdeniz'de dengeleri değiştiren anlaşmaya imza atmış, 'seküler' Hafter ise kendisine bağlı amirale "Türk gemilerini batırın" talimatı vermişti.

Meclis'teki basın toplantısında Altay şu ifadeleri kullanarak akıllara durgunluk verdi:

"Trablus yönetimi cihatçı eğilimli bir yönetim. Tobruk yönetimi daha makul, seküler bir yönetim. AK Parti tercihini yaparken, Türkiye'nin hak ve menfaatlerine göre değil, AK Parti'nin ve Tayyip Erdoğan'ın ideolojik menfaatlerine ve yaklaşımlarına göre değerlendirme yapıyor."

LİBYA ORDUSU HAFTER MİLİSLERİNİ TARUMAR EDİYOR

Libya ordusu, stratejik Vatiyye Askeri Üssü'nün güneyinde yer alan iki beldeyi daha ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı kuvvetlerin lideri darbeci Hafter milislerinden temizlediklerini açıklamıştı.

BM ve çok sayıda uluslararası organizasyon tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı Öfke Volkanı Operasyonu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, ordu birliklerince, Tunus hududu boyunca uzanan Nalut vilayetine bağlı Bedr ve Tici beldelerinde kontrolün tekrar ele alındığını söylemişti.

Birlikleri iki beldeyi teröristlerin elinden kurtarmasının ardından yerel halkın Libya ordusunu mutlulukla karşıladığı görülmüştü.

CHP DE YENİLDİ

Suriye'de yüzbinlerce vatandaşını hunharca katleden Esed rejimini yere göğe sığdıramayan, Türkiye'de onbinlerce sivilin ve askerin katili bölücü terör örgütü PKK ile dirsek temasında bulunan CHP bu sefer Libya'da tökezledi. 

Hafter milislerinin büyük kayıplar verdiği son dönemlerde CHP'nin bir sonraki Türkiye karşıtı hamlesi ise merak konusu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal