CHP Kadıköy Adayı Şerdil Dara Odabaşı'nın Adaylığı Hukuken Düştü

CHP'nin Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Şerdil Dara Odabaşı'nın adaylığının hukuken düştüğünü yazdı.

01.02.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-10:49) CHP Kadıköy Adayı Şerdil Dara Odabaşı'nın Adaylığı Hukuken Düştü

Terör örgütü PKK lehinde paylaşımları sebebiyle CHP tabanı tarafından kabul görmeyen CHP'nin Kadıköy Adayı Şerdil Dara Odabaşı'yla alakalı kriz tırmanmayı sürdürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da durumdan son derece rahatsız olduğu parti kulislerinde konuşulurken Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, mesele ile alakalı sürpriz bir yazı yazdı. Geçmiş dönemlerde CHP kulislerinden aldığı doğru bilgilerle isminden söz ettiren duayen gazeteci, Şerdil Dara Odabaşı'nın adaylığının hukuken düştüğünü söyleyerek, Kadıköy için en güçlü adayın Mustafa Demircan olduğunu ifade etti.

İşte Yalçın Bayer'in yazısındaki alakalı bölüm;

"CHP'de geride bıraktığımız haftaki PM toplantısında, üyelerden biri 'Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Bey'in yolsuzluğu yok. Sayın Genel Başkan, siz niçin istemiyorsunuz kendisini' dediğinde Kılıçdaroğlu 'Aykurt meselesi benim için kapanmıştır. Çünkü hiçbir dediğimi yapmadı' diyor. PM'ye verilen '10 Aralıkçı' ekipten Kadıköy için önerilen Av. Şerdil Dara Odabaşı'nın da oylama neticesinde adaylığı hukuken düştü. ( Sabih Kanadoğlu'nun yorumuyla) Şu an geriye tek güçlü aday, 15 sene Kadıköy'de başkan yardımcılığı yapan işadamı Mustafa Demircan kaldı."

SALT ÇOĞUNLUĞUN OYUNU ALAMADI

Sosyal medya sayfasından yaptığı skandal paylaşımları sebebiyle CHP tabanının büyük tepkisini toplayan Kadıköy Adayı Şerdil Dara Odabaşı'yla alakalı yapılan oylamada gözden kaçan bir ayrıntı var. Odabaşı'nın Parti Meclisi'nde salt çoğunluğun oyunu alması lazımken, aldığı oyun bu rakamın gerisinde kaldığı fark edildi. Odabaşı, toplantıda 30 kabul, 29 ret oyu aldı. Teamüllere göre PM'de bir ismin aday kabul edilmesi için en az 31 oy alması lazım.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal