CHP Grup Başkanvekili Özkoç ile İlgili Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" kabahatinden resen soruşturma başlattı.

04.03.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-17:53) CHP Grup Başkanvekili Özkoç ile İlgili Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" kabahatinden resen soruşturma başlattı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP'nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır." dedi
Kurtulmuş, sosyal medya (twitter) hesabından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un sözleriyle ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Ülkemizin tam manasıyla varoluş mücadelesi verdiği bu günlerde seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımıza karşı hakaretler sarf eden CHP'nin Grup Başkanvekili eğer akli melekelerini yitirmemiş ise açık bir ihanet içerisindedir. Hukuk önünde hesabı sorulacaktır."

Başsavcılıktan gelen açıklamada, CHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özkoç'un sosyal medya hesabındaki paylaşıma yer verildi.

Paylaşımın video eklentisinde Özkoç'un, TBMM'de yaptığı basın açıklamasını yayımladığının belirlendiği ifade edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Paylaşım ve konuşma içeriğinin 5237 Sayılı TCK'nin 299. maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında kaldığı değerlendirilerek 27. Dönem Milletvekili Engin Özkoç hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal