Cemevinin Elektrik Faturası Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Ödenecek

Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan bir cemevinin açtığı dava sonucunda mahkeme, cemevinin elektrik faturasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ödenmesine karar verdi.

12.12.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-14:30) Cemevinin Elektrik Faturası Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Ödenecek

Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan Yenice Sıdkı Baba Cemevi'nin elektrik faturası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilmesine karar verildi.

MAHKEME KARARI VERDİ

Mersin'in Tarsus ilçesindeki cemevlerinin, diğer ibadethaneler gibi elektrik muafiyeti çerçevesine alınması için 2 sene önce açılan davada mahkeme Yenice Sıdkı Baba Cemevi'nin elektrik faturasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilmesine karar verdi.

Yenice Sıdkı Baba Cemevi tarafından 2 sene önce açılan dava çerçevesinde gerçekleştirilen keşif bilirkişi raporları ve görülen davada karar çıktı.

"BU KARAR İNSAN HAKLARI AÇISINDAN ÇOK GÜZEL BİR KİLOMETRE TAŞIDIR"

Diğer ibadethanelerde olduğu gibi cemevlerinde de elektrik faturalarının Diyanet İşleri tarafından verilmesini tesis etmek için başlattıkları hukuki süreç içerisinde açtıkları davada Tarsus Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen karar ile olumlu biçimde neticelendiğini söyleyen Avukat Derya Özinç Bozdoğan, "Eşitlik, kardeşlik için çok güzel bir karar verildi. Cemevlerinin ibadethane olması noktasında o statüye sahip olduğu hususunda mahkememiz onay verdi. Bundan böyle cemevlerimizle alakalı elektrik faturalarının artık Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilmesi gerektiği kararı çıktı. Bu günkü davamızın temel sebebi; senelerce Alevi kültürünün, Alevilerin dışlanması, ötekileştirilmesi ve cemevlerinin ibadethane olmaması noktasında bir mücadeleydi. Anayasanın 136'ncı maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın insanlara, siyasi kişiliğinin ve kimliği haricinde vatandaşların laiklik ilkesiyle bütünleştirici olarak herkese eşit davranmasını talep eder. Bugünkü kararda sayın mahkeme heyeti cemevlerinin ibadethane olarak sayılmasına karar verdi. Bundan böyle cemevimizin elektrik faturaları Diyanet tarafından verilecek. Bu karar insan hakları bakımından çok güzel bir kilometre taşıdır. Bu mücadelenin içerisinde yer alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal