Cemal Kaşıkçı'nın Bilinmeyen Akrabaları! Şaşırtan Gerçekler!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girmesinin ardından bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın bilinmeyen yönleri şaşırttı. Kaşıkçı'nın yeğeni Prenses Diana ile beraber suikaste kurban giderken, dayısı ise bir silah kaçakçısı idi.

09.10.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-10:55) Cemal Kaşıkçı'nın Bilinmeyen Akrabaları! Şaşırtan Gerçekler!

Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan Başkonsoluğundan bir daha çıkamadı. 2 Ekim'in ardından Kaşıkçı'dan haber alınamazken, Kaşıkçı'nın dayısı Adnan Kaşıkçı'nın uluslararası silah kaçakçısı olduğu bildirildi. Öte taraftan Kaşıkçı'nın yeğeni El Fayed'te Diana ile birlikte suikaste kurban gitmişti.

KAŞIKÇI'NIN YEĞENİ EL FAYED, DIANA İLE BİRLİKTE SUİKASTA UĞRADI

Kaşıkçı'nın yeğeni Dodi El Fayed, Lady Diana ile beraber suikaste kurban gitmişti. Paparazilerden kaçmak isteyen alkollü şoför, yolu karıştırdı ve süratle bir tünele girerken kaza yaptı. Kazada Diana, Dodi ve şoför yaşamlarını yitirdi. Kazadan canlı çıkan Diana'nın koruması ise, kazanın ardından tanık koruma programı ile gizlenecek ve ondan da bir daha haber alınamadı.

DOLAR MİLYARDERİNİN YEĞENİ

Öldürülen Cemal Kaşıkçı, Arabistanlı dolar milyarderi Adnan Kaşıkçı'nın yeğeniydi. Yatları, katları ve aşkları ile dünya sosyetesinin önde gelen isimlerindendi. Fakat Adnan Kaşıkçı'nın 82 senelik yaşamı Londra'da bitti. Kaşıkçı, geride bol paralı ve hikayeli bir geçmiş bırakıp yaşama veda etti. Kaşıkçı, Mekke'de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Aşkları evlilikleri ve eski eşine verdiği 894 milyon dolarlık nafaka ile kayıtlara geçti.

ULUSLARARASI SİLAH KAÇAKÇISI

Babası Suud Kralı'nın saray doktoruydu. 17 yaşında ABD'de Kaliforniya Devlet Üniversitesi'ne girdi. Sonrasında Stanford Üniversitesi'ne girdi. 1950'lilerde Suudi Arabistan'da Amerikan ve İngiliz otomobil şirketinin temsilciliğini yaptı. 1961'de 25 yaşına geldiğinde Süreyya ile evlendi. 5 çocuğu oldu. Bu esnada silah sektörüne geçiş yaptı.

Kaşıkçı, 1970 ve 80'li senelerde gerçekleştirdiği uluslararası silah anlaşmaları ile dünyanın en zengin kişileri arasına girdi. Dolce Vita (Tatlı Hayat) ifadesi tam ona göreydi. Çünkü o tarihte Kaşıkçı'nın servetinin 4 milyar dolar olduğu bildirildi. Fakat uluslararası silah ticareti 70'li senelerde denetim altına alınınca Kaşıkçı ile alakası olan politikacılar da gözler önüne çıktı. İflas bayrağını çeken ünlü iş adamı, çok değişik sektöre girdi. Başta turizm olmak üzere pek çok sektörde şansını denedi. Fakat eski günlerine dönemedi.

"KAÇIRILMA KORKUSUYLA YAŞIYORDU"

Sonunda, kendisini tanıyanlar ve etrafındakiler devamlı olarak Cemal Kaçıkçı'nın kaçırılma korkusuyla yaşadığını söylüyorlar. Bundan sebeple kaldığı otel odasına yabancıları almadığını ve tek başına seyahat etmekten kaçındığını ifade ediyorlar. Bu tanıklardan bir tanesi de Al Misruyyun gazetesinin sahibi ve Mısırlı muhalif Cemal Sultan. Sultan da ikili elektronik temasları neticesinde Kaşıkçı'nın endişe duyduğuna ve kaçırılmaktan korktuğunu söyleyenler içinde yer aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal