Bülent Turan: Demirtaş CHP Genel Başkanı Olsun

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yönelik ittifak sözleri üzerine eleştiride bulundu. 90 yıllık partiyi HDP'ye teslim ettiler diyen Turan, "Mart sonundaki CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nun yerine Selahattin Demirtaş, CHP'ye genel başkan adayı olsun." dedi.

24.02.2020-18:03 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-17:52) Bülent Turan: Demirtaş CHP Genel Başkanı Olsun

AK Parti Grup Başkanvekili olan Bülent Turan, Meclis'te yaptığı açıklamalarda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Turan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yönelik olarak söylediği ittifak sözlerine değindi ve gizli ve örtülü ittifaklarla seçmeni aldatmanın demokrasilerde yeri olmadığını söyledi. Bundan daha önce de birçok kez CHP ve HDP arasında ittifak olduğunu söylediklerini belirten Turan, bunun inkar edildiğini söyleyerek, "Hatta hakaret ettiler. Milliyetçi, muhafazakâr ve ulusalcı seçmeni kaybetmemek için Kandil ile arasına mesafe koyamayan HDP'yle gizli ve örtülü ittifak yaparsan, gün gelir 'malumun ilanı'nı ister senden! 'HDP ile ittifak yok' diyenler seçmeni aldatmanın bedelini ödemeyecek mi? 'İttifak yok' diyenler erdemli bir şekilde hareket ederek istifa etmeyi düşünüyorlar mı? 'HDP ile ittifak yok' diyenler, bir açıklama yapma sorumluluğu göstermeyecek mi? Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları da açıklasınlar. HDP’li Buldan, 'çekingenliği üzerinizden atın. İttifakı gizlemeyelim' diyor. 'Beraber iyi salladık' ile başlayan flört, maşallah çok yol almış. Biz deyince inanmayan zavallı CHP'liler neredeler? 'Herkes için CHP'yiz' diyorlardı. Geldikleri yer HDP'nin CHP'si. Bu açıklamadan sonra CHP'lilerin bırakın Atatürk'ün partisi oldukları iddialarını, Baykal'ın bıraktığı parti oldukları iddialarının dahi kalmadığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA DEMİRTAŞ İLE EŞ BAŞKANLIK ÇAĞRISI

Sözlerine devam eden Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı ve 'Eş Başkanlık' çağrısında bulunarak, "Madem 90 yıllık partiyi adeta HDP'ye teslim ettiler, Mart sonundaki CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nun yerine Selahattin Demirtaş, CHP'ye genel başkan adayı olsun. Ya da Kılıçdaroğlu 'bırakmam' diyorsa, her ikisi de CHP’ye eş genel başkan olsun. Kılıçdaroğlu'nun yaşı kemale ermiş. Genel Başkanlığını ittifaka açık olduğu partiye ya da Demirtaş’a bıraksın. Çok daha açık şeffaf bir ittifak kurulmuş olur." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal