Belediye Başkanı Felaketi Bu Sözlerle Anlattı

Rize'de etkili olan sağanak yağış Muradiye Beldesi'nde felakete neden oldu. Belde belediye başkanı ise sosyal medyadan "Allah'ım yardım et, batıyoruz" yazdı.

02.08.2018-13:05 - (Son Güncelleme: 02.08.2018-13:11)

Rize'de sabah saatlerinde başlayıp etkisini şiddetlendiren sağanak, sele sebep oldu. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde, taşan dere beldeyi su altında bıraktı. Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya sayfasından "Allah'ım yardım et, batıyoruz" paylaşımı yaptı. Bölgeye çok sayıda AFAD ve iş makinesi gönderildi.

ÇOK SAYIDA EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

Şehirde dün şiddetli olan sağanağın sonrasında yağış bu sabah saatlerinde de etkisini hissettirdi. Yağışlar özellikle şehrin merkeze bağlı Salarha ve Muradiye beldelerinde etkisini hissettirdi. Muradiye beldesinde aşırı yağış sebebiyle su seviyesi yükselerek taşan dere, beldeyi sular altında bıraktı. Yağışın sele dönmesi ile, bçlgede çok sayıda evin zemin ile bodrum katlarını ve bazı iş yerlerini su bastı. Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, yağışın sele dönmesi ardından sosyal medya hesabından "Allah'ım yardım et, batıyoruz" yazılı paylaşım yaptı.

AFAD EKİLERİ BÖLGEDE

Haber verilmesi ardından beldeye özel idaresine bağlı iş makineleri ve AFAD birimleri gönderildi.

"FELAKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

NTV'ye açıklamalar yapan Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, "Köprü ve menfezler yok oldu. Zor haldeyiz, felekatle karşı karşıyayız. Şimdilik can kaybımız yok, mahsur kalanlar var. Kurtarma çalışmalarına start verdik" diye konuştu.

VATANDAŞLARA UYARI ÜSTÜNE UYARI

Ayrıca kuvvetli yağışın şehirde akşama dek devam edeceği söylenirken, bölgede olabilecek muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riski gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği doğrultusunda ikazlar da yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal