Başkentte 83 Eğlence Mekanına Denetim: 17 Gözaltı!

Başkentte, eğlence mekanlarında gerçekleşen denetimlerde, hijyen kurallarına uymadıkları ve yangın merdiveni bulundurmadıkları tespit edilen iş yerlerine yasal işlem yapıldı.

07.11.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-09:12)

Ankara Emniyet ve İl Sağlık ile Tarım ve Orman müdürlüklerince, Kızılay Sakarya ve Yüksel caddelerinde yer alan eğlence mekanlarında gerçekleşen denetimlerde, hijyen kurallarına uymadıkları ve yangın merdiveni bulundurmadıkları tespit edilen iş yerlerine yasal işlem yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın talimatı ile Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden 500 polisin katılımı ile Sakarya ve Yüksel caddelerinde yer alan 83 eğlence mekanında asayiş uygulaması gerçekleşti.

Gerçekleşen denetimlerde 983 kişinin kimlik bilgileri soruşturulurken, çeşitli suçlardan aranan 17 şüpheli yakalandı.

KURALLARA UYMAYAN MEKANLARA CEZAİ İŞLEM 

Söz konusu denetimlerde, polis ekiplerine İl Sağlık ile Tarım ve Orman müdürlüklerine bağlı uzmanlar da dahil oldu. Kontrolden geçen birçok eğlence mekanında, hijyen kurallarına uymayan şartlar, SGK'siz işçi çalıştırma gibi konularda aksaklıklar tespit edilirken, bazı iş yerlerinde ise yangın çıkışı, x-ray cihazı ve güvenlik görevlisi bulunmadığı açığa çıktı.

Denetimler kapsamında bazı iş yerlerini ise mühürledi.

Kontrollerden memnuniyet duyduklarını belirten çevre esnafı ve vatandaşlar ise bazı eğlence mekanlarından gelen yüksek sesten rahatsız olduklarını, bu konuda ilçe belediyesine şikayette bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal