Başaran Holding Jet Kazasında Kara Kutu Açıldı !

İran’da düşen ve 11 genç kadına mezar olan Başaran Holding’e ait jet kazasının sırrı çözülmek üzere kara kutular Paris’te açıldı ve en geç 10 gün içinde neden düştüğü tespit edilecek.

11.04.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-09:22) Başaran Holding Jet Kazasında Kara Kutu Açıldı !

Cenazelerden 10’u, facianın ardından Türkiye’ye getirilmiş ve toprağa verilmişti. İran yönetimi, Jetin kaptan pilotu Beril Gebeş’in cenazesinin bulunması için bölgeyi çok iyi bilen köylüleri seferber ettiğini duyurmuştu. Kaynakların yaptığı açıklamalara göre Gebeş’in cenazesinin bulunması için çok yoğun çaba harcandığını belirterek “Yakında bu konuda yeni bir gelişme olabileceği umudunu taşıyoruz” dedi.

 KARAKUTULAR AÇILDI

 Kazayı İran soruşturmaya devam ediyor, Türkiye’den iki uzman da bu soruşturmaya destek veriyor. Jetin üreticisi olan Kanada’dan da bazı uzmanlar bu soruşturma heyetine dahil oldu. Türkiye, İran ve Kanada temsilcilerinden oluşan ekip, uçuş verilerinin kaydedildiği FDR ile kokpitte yapılan konuşmaların kayıt olduğu CVR’ı, halk arasında bilinen adıyla karakutuları, Fransa’nın başkenti Paris’e götürdü. Karakutular, Paris’te bulunan ve bu konuda uzman bir laboratuvarda açıldı ve çözümleme süreci başlatıldığı bildirildi.

 

Çalışmalara heyet de destek verecek. Kaynaklar edinilen bilgilere göre karakutular üzerinde yapılan çalışmaların en geç 10 gün içinde tamamlanacağını beklediklerini ifade ederek “Ay sonuna kadar kazaya ilişkin ilk raporun çıkarılacağını düşünüyoruz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal