Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'na İşçilerden Protesto!

CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, toplu iş sözleşmesini imzalamaktan kaçınınca, protesto edildi.

23.09.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-15:25) Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'na İşçilerden Protesto!

Belediyede işçi olan bir grup vatandaş emeklerinin hakkını alamayınca CHP İlçe Başkanlığı binasına yürüdü.

CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 657'ye tabi toplu iş sözleşmesini imzalamaktan kaçınca belediye işçileri tarafından protesto edildi.

Bakırköy CHP İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup buradan Bakırköy Özgürlük Meydanı'na kadar kolluk kuvvetlerinin denetiminde ve sosyal mesafe kurallarına uyarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Meydanda bir araya gelen grup, buradaki gösterilerin ardından basın açıklamasında bulundu. Belediye işçileri sözleşmenin göz ardı edildiğini ve haklarının yenildiğini kaydetti.

Mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerini dile getiren Tüm Bel Sen 1'inci nolu Şube Başkanı Adem Erdem, şunları söyledi:

''Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu somut adım atmak yerine çalışanları toplayarak, baskılamayı kamu emekçilerine gözdağı vererek kendi istedikleri maddeye çekmeye çalışmıştır.

İşveren tarafının basın emekçileriyle yaptığı çalışmada belediye emekçileri sendikalarının konuyla ilgili kendilerini bilgilendirdiğini sendikaların kararına uyacaklarını işverene ilettiler ve mevcut toplu sözleşmede yeni sözleşme imzalanana kadar eski sözleşme geçerlidir maddesi olmasına rağmen, toplu sözleşme ödemelerini tek taraflı ihlal ederek Eylül ayı ödemelerini yapmamış ve fiili olarak kamu emekçilerinin haklarını gasp etmiştir.

Mevcut sözleşme hükümlerin yerine getirmeyen belediye artık suç işlemektedir ''

Limit dayatması yapılmasının emekçiler için umut olamayacağını söyleyen Erdem, şunları aktardı:

''Bülent Kerimoğlu 18 aydır toplu sözleşme imzalamayarak kamu emekçilerini mağdur etmeye devam etmekte, bir yandan da uyuşmazlık tutanağı gibi biz memurların toplu sözleşmesinde olmayan bir yolu sürmek isteyerek süreci uzatmak istemektedir.

Kamu çalışanları olarak Bülent Kerimoğlu'nun samimi olmadığını görmekteyiz. Bizlere kazanılmış haklarımızı elimizden alan sözleşme dayatmakta, yeni bir sözleşmeyle emekçinin cebine göz diktiğini mevcudun altına inerek güç yaşam koşullarında olan emekçileri daha da açlığa sefalete mahkum etmek istediğini görmekteyiz''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal