Bakan Kurum Şehit Babasının Sözleri Karşısında Duygulandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yozgat'ta katıldığı şehit cenazesinde, şehit babası ile yaşadığı olayı anlattı. Bakan, şehit babasının ayakları çamurlu olduğu için arabasına binmediğini söyledi.

07.03.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-15:15)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da düzenlenen 'Medya Buluşması' programında basın mensupları ile bir araya geldi. Burada, gündeme dair ve Konya'da yapılacak yatırımlara dair açıklamalarda bulunan Kurum, gazeteci tarafından yöneltilen bir soruya cevap verdi ve mart ayında Yozgat Akmağdeni Arpalık Köyünden toprağa verilen İdlib şehitlerinden Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Özdemir’in babası İbrahim Özdemir ile arasında geçen olayı anlattı.

Şehit babasının namaz kılarken zorlandığını gördüğünü söyleyen bakan, "Sağlık sorunu vardı ve namaz kılarken o sorunu gördüm. Sonra cenaze namazını kıldık. Cami ile mezarlık arası yaklaşık yarım saat diyebileceğimiz bir mesafeydi ve o ayağındaki rahatsızlığa rağmen ‘Ben oğlumun omuzlarda gitmesini istiyorum sevaptır. Bakanım öyle gidebilir mi?’ dedi. Tabii İbrahim amca diyerek cenazeye katılanlarla birlikte şehidimizi omuzlarda mezarlığa götürdük. Şehidimizi defnettikten sonra cenazemizi İbrahim amca yorgun ve bitkin düştü. İbrahim amca seni aracımızla bırakalım zaten çok yoruldun, rahatsızlığın da var. Taziye evinde yine beraber oluruz dediğimde, ayakkabıları çamurlu olduğu için, 'Yok Bakanım araba mahvolur. Ben bu çamurla arabaya binmem' dedi. İbrahim amca gel binelim dememe rağmen ne kadar ısrar etsem de binmedi." ifadelerini kullandı.

Kurum daha sonra şehit babasının isteğinden de söz etti. Şehit babası camilerinde görev yapmak üzere bir din görevlisinin atanması yönünde istekte bulunurken, Kurum bu isteği hemen yerine getirdiklerini belirtti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal