Avukatlara Yeşil Pasaport Kolaylığı Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda avukatlara müjde verdi. Erdoğan, avukatlara yeşil pasaport vereceklerini söyledi.

30.05.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-15:08)

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yargı Reformu Stratejisi'nde 2 temel perspektif, 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyet bulunuyor" dedi.

"Yargı reformu belgesi hem vatandaşlarımızın sisteme güvenini kuvvetlendirecek hem de daha öngörülebilir yatırım ortamına yardımcı olacaktır" sözlerini kullanan Erdoğan, "Bu belge ile ifade özgürlüğünün sağlamlaştıtılması ve daha ileriye taşınması hususunda yeni yaklaşımlar ortaya koyuyoruz. Tutuklama tedbirinin ölçülü kullanılmasına dönük yeni adımlar atıyoruz." açıklamasını yaptı.

Erdoğan, tutukluluk süreleri ile alakalı da şunları söyledi:

"Mevzuatımızda tutukluluğun azami süresi tespit edilmiş olmakla beraber bu süre bütün safahatı kapsamaktadır. Bu çerçevede tutukluluk sürelerinin soruşturma ve kovuşturma aşamaları için ayrı ayrı düzenlenmesini düşünüyoruz."

HUKUK FAKÜLTELERİ 5 YIL OLUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk fakültelerinin eğitim süresinin 5 seneye çıkartılacağını, kontenjanların ise düşeceğini söyleyerek şu sözleri kullandı:

Hakim ve savcılık için özel meslek sınavlarına girilmesi gerekecek. Hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi geliyor. Mesleğe kabuller yalnızca yardımcı kadrosundan olacak.

AVUKATLARA YEŞİL PASAPORT

Avukatlık hizmetlerinin vergilendirilmesi hususunda iyileştirmeci düzenlemeler yapıyoruz. Kamudaki avukatların özlük haklarıyla alakalı problemlerini çözüyoruz. Bu problemleri de çözüyoruz. Avukatlara yeşil pasaport verecek uluslararası faaliyetlerini kolaylaştırmayı düşünüyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal