Atılım Üniversitesi Profesörü Hasan Kaval İstifa Etti

Öğrencilerin online sınav olduğu sırada cinsel içerikli film izlediği iddia edilen Atılım Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaval istifa etti.

12.06.2020-09:05 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-08:45) Atılım Üniversitesi Profesörü  Hasan Kaval İstifa Etti

Geçtiğimiz günlerde Atılım Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Kaval'ın, öğrencilerin online sınav olduğu esnada cinsel içerikli film izlediği öne sürüldü. Konunun gündem olmasından sonra görevinden istifa eden Prof. Dr. Hasan Kaval, "Cinsel içerikli film izleme diye bir şey yok. 'Pop up' denilen reklam niteliğinde bir şeymiş. İlk defa böyle bir şey oldu, ben de çok şaşırdım." ifadelerini kullandı.

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, paylaşımların gündem olmasından sonra öğrenci ve velilerden gelen tepkiler üzerine Prof. Dr. Kaval'ın görevinden istifa ettiğini söyledi.

"FİLM İZLİYORMUŞUM GİBİ ASILSIZ ŞEYLER KONUŞULDU"

Hürriyet'ten Esra Ülkar'a konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaval, "Olay tamamen yanlış ve abartma. Online ders kapsamında yapılan bir ödev sınavıydı. O arada çocuklar bir soru sordu. Ona bakmak için Zoom'dan çıktım. O arada geçmişten kalan bir reklam belirmiş. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken, 'nereden çıktı bu' diye bakarken çocuklar kaydetmiş. Tamamen benim kişisel verimden, istem dışı anlık bir şeyi nasıl olup da takip edip hemen kaydedebiliyorlar onu da anlamış değilim. Cinsel içerikli fim izleme diye bir şey yok. Bir film izleme diye de bir şey yok. 'Pop up' denilen reklam niteliğinde bir şeymiş. İlk defa böyle bir şey oldu, ben de çok şaşırdım. Bir önceki akşam Netflix'ten film izliyordum. Sıkıldım, unutup gitmişim. O film kapanınca 'pop up' o zaman gelirmiş. Anladığım kadarıyla oradan kalmaymış. Ama sanki ben cinsel içerikli film izliyormuşum diye asılsız şeyler konuşuldu." ifadelerini kullandı.

POP UP REKLAM NEDİR?

Pop up, bir web sitesinde girildiğinde aniden çıkan reklamlara denir. Reklamcılık sektörünün internet dünyasında çok sık kullandığı bir uygulamadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal