Aselsan Mühendislerinin Şüpheli Ölümleri

Milli projelerde çalışan Aselsan mühendisleri neden öldü? Evrim Yançeken, Kerem Parıldar, Hüseyin Başbilen, Erdem Uğur, Burhaneddin Volkan’ın şüpheli ölümleri birer tesadüf mü yoksa suikast mi?

12.04.2018-17:12 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-17:17)
Mühendislik öğrencilerinin ve toplumun yakından tanıdığı bir kurum, ASELSAN Askeri Elektronik Sanayi) 1975 yılında Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağlı olarak kurulmuş ve iki binden fazla mühendisin çalıştığı ASELSAN’da geçmiş yıllarda yaşanan ‘intihar’ olayları tekrar gündeme geldi.

Zincirleme ölümlerin gerçekleşmesi, ölümlerdeki belirsiz durumlar, net açıklamaların yapılmaması zihinlerde olayların suikast olduğu iddiasını pekiştiriyor. Mühendislerin ölümleri o günkü siyasi gelişmelerle birleştiğinde olayların intiharla açıklanamayacağı bir durum ortaya çıkıyor.

ASELSAN mühendisleri Hüseyin Başbilen, Evrim Yançeken, Burhaneddin Volkan, Erdem Uğur ve Kerem Parıldar’ın ölüm sebepleri şöyle gerçekleşti:

HÜSEYİN BAŞBİLEN

Tarih: 7 Ağustos 2006    Yer: Pursaklar-Ayancık Yolu(Ankara)
Aselsan'da çok önemli projelere imza atan 31 yaşındaki makine mühendisi Hüseyin Başbilen bir aracın içinde ölü bulunuyor. ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu mühendisin sol el bileğinde ve boynunda kesik izleri var. Otopsi sonucu "intihar etmiştir" deniliyor. Ölen Hüseyin Başbilen, Aselsan'da milli tank projesini yürütüyordu. Hüseyin Başbilen'in ölümü, Milli Tank'ı tanıtacağı güne denk geliyor.

EVRİM YANÇEKEN

Tarih: 26 Ocak 2007      Yer: Batıkent(Ankara)
Aselsan’da görev yapan 26 yaşındaki ODTÜ mezunu elektrik mühendisi Evrim Yançeken, 7. kattaki evinin penceresinden atlıyor. Genç mühendis ölüyor. Yüksek lisans yapan genç mühendisin, uzun süredir tez için çalıştığı ve bu nedenle psikolojisinin bozulduğu iddia edildi. Bir de intihar notu bırakmış: "Artık dayanamıyorum. Psikolojim çok bozuldu. Yüksek lisans tezimle ilgili büyük sıkıntılar yaşıyorum. İntiharımdan kimse sorumlu değil. Ailemin üzülmesini istemiyorum.

BURHANEDDİN VOLKAN

Tarih: 7 Ekim 2007   Yer: Ankara Kızılay Bando Okullar Komutanlığı
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde okuyan Burhaneddin Volkan 2005'te üniversiteyi bitirdiği yıl işe başladığı Aselsan' da iki yıl Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği'nin Uçak Komuta Kontrol Merkezi bölümünde çalıştı.Volkan görev yaptığı Bando Okullar Komutanlığı'nda 7 Ekim 2007'de nöbetçi subay odasında Vzör marka silahla intihar etti.

ERDEM UĞUR

Tarih: 15 Ocak 2015 Yer: Çankaya Cebeci Mahallesi
(Ankara)Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu, Aselsan’da çalışan mühendis Erdem Uğur (28) evinde ölü bulundu. Polisler Erdem Uğur'un dairesine girdiğinde 'Dikkat gaz açık' yazılı bir uyarı notuyla karşılaştı. Uğur, yanında mutfak tüpü, tüpün hortumu da yatağın içindeyken ölü halde bulundu.Birbirine yakın tarihlerde gerçekleşen ölümler şüphe uyandıran bir hal almaktadır. Gizlilik şartının öne sürülüp kurum içinden kimsenin konuşturulmaması, olayların yeterince soruşturulmadan ‘intihar’ olarak adlandırılması gibi durumlar meselelere bakışı karmaşıklaştırmaktadır.
KEREM PARILDAR

Tarih: 19 Kasım 2017 Yer: 100 Yıl Mahallesi İşçi Blokları (Ankara)
Aselsan’da, “Yerli Savunma Sistemleri” üzerinde çalışan Elektronik Yüksek Mühendisi Kerem Parıldar (32), oturduğu Koru Mahallesi’nden 15 kilometre uzaklıktaki 100. Yıl Mahallesi İşçi Blokları 1427’inci caddede bulunan bir binanın 14. katından kendini aşağı atmak suretiyle kendi hayatına son vermiştir.

Son Dakika Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal