Almanya'da Camiye Yapılan Bomba İhbarı Yalan Çıktı

Almanya’nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Merkez Camisine ve Genel Merkezine yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı.

09.07.2019-19:02 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-18:56)

Almanya'nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi ve Merkez Cami, bomba ihbarı sebebiyle boşaltılmıştı.

PATLAYICI BULUNAMADI

İki saat boyunca yapılan aramanın ardından herhangi bir patlayıcı maddenin bulunmadığını söyleyen Köln polisi sözcüsü, kurum çevresinde alınan güvenlik önlemlerinin kaldırıldığını söyledi.
DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen gazetecilere yaptığı açıklamada, "09.30 civarında merkezimize bir elektronik posta geldi.

ACİLEN CAMİYİ BOŞALTTILAR

Burada 'halk cephesi' diye bir örgütün caminin giriş kapısının yakınına bir bomba yerleştirdiğini, plastik patlayıcı yerleştirdiğini ve bunun 11.15'te patlayacağını ve binayı boşaltmamız gerektiğini ifade eden bir mail aldık. Bunun üzerine polise haber verdik, hemen gelip gerekli tedbirleri aldılar, camiyi boşaltıp caddeleri trafiğe kapattılar. Metro ve tramvay seferleri durduruldu. Kokuya duyarlı köpeklerle yapılan arama sonucu herhangi bir şeyin bulunamadığı ifade edildi" dedi.

POLİSE  TEŞEKKÜR ETTİ

DİTİB Köln Merkez Camisi'ni ziyaret ederek olayla ilgili bilgi alan Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, “Hızlı bir şekilde buraya gelip güvenlik önlemlerini aldığı ve caminin içini ararken de hassasiyet gösterdiği için Köln Polisine teşekkür ediyoruz. Üzücü bir olay. Tesellimiz herhangi bir bombanın çıkmamış olması. Camiler insanların rahatlıkla gelip ibadetlerini gerçekleştirdiği yerler, bu tarz olaylar insanların kendilerini rahatsız hissetmelerini sağlayacağından bizim için endişe kaynağıdır" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal