Alman Medyasından Yunanistan'a Uyarı

Ekonomik krizlerin en dibinde olan Yunanistan'a, daha fazla dibe batmaması için Türkiye ile çatışmaya kaçınması noktasında Alman medyasından ve Avrupalı diplomatlardan uyarı geldi.

07.04.2018-10:01 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-11:38) Alman Medyasından Yunanistan'a Uyarı

Alman Frankfurter Rundschau gazetesi Türk-Yunan ilişkilerindeki krizin giderek tehlikeli bir hal kazandığından söz ederken, bu durumun Ege bölgesinde “istenmeyen bir kazaya” yol açabileceğine vurgu yaptı.

“Ege’de ateşle oyun” başlıklı haberde Yunan Savunma Bakanı’nın son yaptığı açıklamaları ve iki Yunan askerinin Türkiye’de tutuklu bulunmasıyla artan krizin Yunan-Türk ilişkilerini bitme noktasına geldiğini vurguladı.

AVRUPA’DAN, YUNANİSTAN’A İKAZ

Avrupalı yetkililer Yunanistan’ı istenmeyecek durumlar için uyarırken savaştan son anda dönülen 1996 yılındaki Kardak kayalıkları krizini anımsattı.

ALMAN GAZETESİ BİLE GERÇEĞİN FARKINDA

Sıcak temasının Ege üzerinde sıkça yaşanan kışkırtmalarla çıkabileceğini ifade eden Alman gazetesi, "Türkiye ile silah yarışına girmek Yunanistan’ın ihtiyaç duyabileceği en son şey. Çünkü savunma harcamaları, ülkenin yavaş yavaş kendine gelmeye başladığı mali krizin sebeplerinden biri sayılıyor.”  şeklinde Yunanistan’a uyarı niteliğinde haber yaptı.

TÜRKİYE HAZIR BEKLİYOR

Ege ve Akdeniz'deki paylaşılamayan petrol ve doğal gaz kaynakları ile Yunanistan'ın teröristlere ve darbeci FETÖ üyelerine sahip çıkmasından kaynaklı Türkiye'nin sıcak temasa hazır olduğu da ifade edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal