Ak Parti 3 Dönem Kuralına Takılan Vekiller

Erdoğan, geçtiğimiz gün milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında “Liste dışı kalacak olan arkadaşlarımız gözden düştüklerini düşünmesinler” diyerek, 24 Haziran’a giderken milletvekillerinde değişime gideceğinin işaretini vermişti. Ak Parti 3 dönem kuralına takılan vekiller kim?

21.04.2018-12:40 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-12:41)

AK Parti kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ve benzeri açıklamalarının mevcut milletvekillerinin neredeyse üçte birinin değişime uğrayacağı yönünde yorumlar yapılırken, sıkıştırılmış takvim nedeniyle yeni isimlerin değerlendirilmesinin zorluğuna dikkat çekip, mevcut milletvekillerinin büyük bölümünün yeniden aday gösterileceği yönünde görüşlerde dillendiriliyor.

AK Parti yönetimi, hızlı bir yol haritası belirleyip, adaylık başvurularını en kısa süre içinde almayı ve gerekli elemeleri yaptıktan sonra, başvuruları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında kurulacak olan  ‘Seçim üst komisyonuna’ sunmayı hedefliyor. AK Parti’ye önceki seçimlerde 7 bin civarında aday başvurusu olmuştu. Son anayasa değişikliği ile milletvekili sayısının 600’e çıkması sebebi ile yapılacak olan başvuru sayısının da artması öngörülüyor.

ADAYLIK KRİTERLERİ

AK Parti yönetimi, milletvekilli adaylarını belirlerken dikkate alacağı kriterler özgeçmişler, kişisel özellikler, vatandaş nezdindeki karşılıkları, parti, teşkilat ve yerel yöneticilerle uyumlu çalışıp çalışmadıkları, il ve bölge dengeleri ile performansları olacak

AK PARTİ 3 DÖNEM KURALINA TAKILAN VEKİLLER KİM?

AK Parti’deki ‘üç dönem’ kuralına takılan 20’nin üzerinde milletvekili bulunuyor. Yeniden aday yapılıp yapılmayacağı konusundaki son karar da yine MKYK tarafından verilebilecek. 3 dönem kuralının esnetilmesi konusunda parti tüzüğünde yapılacak değişiklikle olabilir. AK Parti’de bu 3 dönem kuralına takılanlar arasında herkesin yakından tanıdığı Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Ayşenur Bahçekapılı, Necdet Ünüvar, Ahmet İyimaya, Öznur Çalık, Cevdet Yılmaz ve Ahmet Aydın gibi isimler de bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal