Afrikalı Ali: Süreç Sıkıntılı ve İnsanlar Tedirgin

Semra Aydın Avşar'ın bu haftaki konuğu Kral FM'in efsane DJ'lerinden Ali Şentürk (Afrikalı Ali) oldu. Şentürk, pandemi sürecini değerlendirirken, lakabının da nereden geldiğini anlattı...

09.06.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-18:03)

Sunuculuğu Semra Aydın Avşar'ın yaptığı Sosyal Mesafe Sohbetleri adlı programın bu haftaki konuğu Kral FM'in efsane DJ'lerinden Ali Şentürk (Afrikalı Ali) oldu. Karantina sürecini değerlendiren Şentürk, herkesin olduğu kadar iyi, herkesin olduğu kadar kötüyüz diyerek durumu özetledi. 

Pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerden biri eğlence sektörü olurken, Şentürk bu duruma değindi ve "Biz bu süreçte yaklaşık 2.5 aydır evimizden yayın yapıyorduk. Evden yapılan yayınlar sona erdi, stüdyoya gelmeye başladık. Süreç sıkıntılı ve insanlar tedirgin, her gün beraber olduğumuz mesai arkadaşlarımızla tokalaşıp sarılmak yerine, uzaktan uzağa selam vererek sevgimizi iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Afrikalı Ali ismini duyan herkes bu ismin hikayesini merak ederken, Aydın, Şentürk'e isminin hikayesini sordu. Özel radyoların ilk açıldığı yıllarda radyoculuğa merak saldığını aktaran Şentürk, "Yolum İstanbul'da yayın yapan bir radyoya düştü. İşi öğreneceğim ama nereden öğreneceğim? Herhangi bir okulu, herhangi bir kursu yok. Öğrenebileceğiniz kimse de yok... O yüzden sizden önce radyoya başlamış  kişi sizden daha tecrübeli oluyor. Sizin ondan eğitim almanız gerekiyor. Benim de ilk çalışmaya başladığım radyo olan Mert FM'de Taka Süleyman diye bir ağabeyimiz var. Karadeniz yöresine özel programlar yapıyor. Ben de onun yanında cihazlar nasıl kullanılıyor ona bakıyorum. İlerleyen zamanlarda biz ikili program yapar gibi olduk, o bana laf atıyor ben ona cevap veriyorum. Bu durum dinleyicinin dikkatini çekti. O dönem de 1'nci lig takımlarına Afrika'dan çok futbolcu geliyor. Basında da bir geyik vardı, 1'nci lig ekipleri Afrika ligine döndü diye. O da onlardan esinlenerek, ben Afrika'dan getirdim dedi. Ben orada espri konusu oldum. Bir iki gün böyle devam edince ben radyo sahibine şikayet ettim. Bana lakap taktıklarını söyledim, o da ne diyorlar dedi. Radyo sahibi de bir yazı astı, Ali'ye Afrikalı denmeyecek adıyla hitap edilecek diye." ifadelerini kullandı. 

Daha sonra herkesin Ali diye hitap etmeye başladığını belirten Şentürk, Ali kim dendiğinde de Afrikalı diye belirtildiğini söyledi ve lakabının da buradan geldiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal