Covid-19 Nedeni İle Ücretsiz İzin Bildirim Formu

Covid-19 salgını nedeniyle ücretsiz izin formu nasıl hazırlanır? Bu süreç içinde neler önem arz ediyor sizler için derledik...

09.06.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-17:40) Covid-19 Nedeni İle Ücretsiz İzin Bildirim Formu

Covid-19 nedeni ile ücretsiz izin bildirim formu oluşturma aşamasında bazı usul ve esaslara dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak bu şekilde geçerliliği olan bir form hazırlama imkanını elde edebilirsiniz. Süreç içerisinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve genel manada ekonomik durumu sizin için derledik. Haberimize göz atarak tüm bu süreç hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Form Kapsamında Hangi Bilgilerin Yer Alması Gerekiyor?

Covid-19 nedeni ile ücretsiz izin bildirim formu Özlük İş Dosyası’nın biri parçasıdır. Bu alanda adınız, soyadınız, doğum tarihi, imza, telefon numarası, izin nedeni, ücretsiz izinli sayılacak olan gün sayısı, izin başlama tarihi ve izin bitiş tarihi gibi detayların bulunması gerekiyor. Bunun muntazam bir taslakta hazırlanması gerekir. Hazırlanan formun işveren tarafından imzalanması ve kaşelenmesi gerekir.

Özel sektörde yer alan kişilerin salgın sebebi ile bu şekilde bir form doldurarak ücretsiz izne ayrılma hakkı bulunuyor. Fakat bazı firmaların ücretsiz izne çıkarmak istemediği için kişilerin parti parti işlerine son verdiğinin de altı çizilmelidir. Bu alanda hareketlilik fark edildiği anda 3 ay süre ile işçi çıkarmanın yasaklanması sağlanmıştır. Bu yasağın kalkmasından sonra nasıl bir gelişmenin olacağı ile alakalı merak devam ediyor.

Çalışan Kesim Bu Salgın Sürecinden Nasıl Etkilendi?

Kurumsal firmalarda çalışan ya da kamuda çalışan kişilerin bu süreçten çok daha az etkilendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Diğer yeni açılan işletmelerin ya da kurumsal olmayan girişimlerin çalışanlarının ise mağdur olduğu bir dönem olarak tanımlanabilir. Bu kategorinin de dışında özellikle yevmiye usulü çalışan kişilerin büyük kayba uğradığı ve aylık ihtiyaçlarını karşılamak için devletin yardımına bel bağladığının da altı çizilmelidir. Bu alkanda devlet 1000er TL nakit yardım yapmıştır. Bu nakit yardım 2 kereye mahsus olmak üzere kişilere iletilecektir.

Kamu Çalışanları Salgın Döneminde Nasıl Bir Çalışma Sistemi Benimsedi?

Covid-19 nedeni ile ücretsiz izin bildirim formu ile alakalı incelemeler yapılırken kamuda nasıl bir düzenin hakim olduğu ile alakalı da incelemeler yapılmıştır.

  • Kamu çalışanlarının salgın süreci ile alakalı olarak kronik rahatsızlıkları olduğunu belirtmeleri durumunda ücretli izne ayrılma hakları bulunmaktadır.
  • Bu hakkın suiistimal edilmemesi için özellikle belgeler ile kanıtlanması istenmiştir. Gerekli olan kontroller muntazam şekilde yapılmaktadır.
  • Hastalığı olmayan kişilerin ise esnek çalışma sistemine geçtiği fark ediliyor. bu şekilde hem insan yoğunluğunun azaltılması hem de temasın minimum seviyeye indirilmesi sağlanıyor.
  • Esnek çalışma yöntemi ile bir yandan da işlerin tam manası ile durmadan belirli bir tempoda da olsa devamlılığı da amaç olarak edinilmiş olan hususlar arasındadır.

Bu detaylara bakıldığı zaman özlük haklarının kamuda görece daha net şekilde korunduğunun da belirtilmesi gerekiyor. Salgının normalleşme süreci ile beraber nasıl biri tablo ortaya çıkacağı ise bilinmiyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal