Adnan Oktar 'Tutuklanamaz' İddiası

Bugün sabah gerçekleştirilen operasyonla Mali şube ekiplerince 30 farklı suçtan kaynaklı gözaltına alınan şüpheli Adnan Oktar'ın tutuklanamayacağı iddia edildi.

11.07.2018-19:20 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-19:25)

Halk arasında Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar hepsi birbirinden ağır hakkındaki 30 ayrı suçlama sebebiyle Mali şube tarafından gözaltına alındı. Operasyonun sonrasında güçlü bir iddia ortaya atıldı. "Adnan Oktar'ın GATA dahil 6 hastaneden "Paranoid şizofreni" hastası olduğuna dair raporu var." Bu yüzden tutuklanamayacağı belirtildi

6 DEĞİŞİK HASTANEDEN RAPORU VAR

Adnan Oktar'ın müritleri ve kedicikleriyle beraber gözaltına alınması ve 'askeri ve siyasi casusluk', 'çocuk istismarı', 'kara para' gibi birbirinden ağır 30 farklı suçlama yapılmasına karşın tutuklanamayacağı iddia edildi. Çünkü zanlı Adnan Oktar'ın GATA dahil 6 değişik hastaneden ''paranoid şizofreni'' hastası olduğu ve "cezai ehliyetinin bulunmadığı" iddia edildi. Şüpheli Adnan Oktar'a ilk 'şizofren' raporunu İstanbul Şişli Etfal Hastanesi vermiş. 1984 senesinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 'paranoid şizofreni' raporu vermiş. Şüpheli Adnan Oktar seneler sonra hakkındaki şizofreni raporlarının o dönem kurmaca şekilde verildiğini ifade edip, "İftira sebebiyle akıl hastanesinde tutuldum, o günler benim şerefimdir" şeklinde konuşmuştu.

GATA RAPORU: PARANOİD ŞİZOFRENİ, ASKERLİK YAPAMAZ

Adnan Oktar'ın, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden aldığı "Askerlik yapmaya elverişli değildir" raporunda en ağır akıl hastalıklarından biri olarak ifade edilen "paranoid şizofreni'' hastalığı tanısı konulduğu bilgisine ulaşıldı. GATA tarafından 4 Mart 1988 tarihinde verilen 'Askerlik yapmaya elverişli değildir' raporunda, Adnan Oktar'ın 10 seneyi aşkın süredir, en ağır akıl hastalıklarından biri olan 'paranoid şizofreni' olduğu ve bu hastalığın 'psikotik reaksiyon (ayırt edilmeyen tip) müzmin ve devamlı nitelik kazanmış' doğrultusunda olduğu tespiti yapıldı.

ADLİ TIP: PARANOİD ŞİZOFRENİ, CEZAİ EHLİYETİ YOK

Adli Tıp Kurumu tarafından Adnan Oktar'ın tutuklu olarak mahkemede yargılandığı dönemde verilen 2 Şubat 1997 tarihli raporda da "Oktar'ın TCK'nın 46. maddesindeki, 'Akıl hastalarına ceza verilemeyeceği hükmünden yararlandırılması' talep edilmiş.

GATA RAPORUNA GÖRE ADNAN OKTAR'IN RUHİ DURUMU NASIL

GATA tarafından düzenlenen raporda, Adnan Oktar'ın ruhi durumu şu ifadelerle anlatıldı: ''Ayakta, yaşında, ciddi ve kendine bakımlı görünümde, giyiniş ve tuvaletine özeni çok iyi. Çevresine ilgisi, olup bitenlerden haberdar olma isteği tarzında artmış. Mizacı şüpheci, sosyabilitesi son derece kibar, alıngan, konuşma ve ses tonu normal. Mimik ve jestleri düşünce içeriğindeki patolojilere uygun mağrur ve kendine güven ifade eder tarzda.''

ŞİZOFRENİ İDDİASINI YILLAR SONRA YALANLAMIŞTI

Adnan Oktar, askerlikten muaf tutulmasına sebep olan GATA ve Adli Tıp Kurumu raporlarındaki ''paranoid şizofreni'' kanısına seneler sonra karşı çıkmıştı. Zanlı Oktar kendi televizyonunda yaptığı açıklamada o raporların içeriğinin sahte olduğunu ifade ederek " İftira sebebiyle akıl hastanesinde tutuldum, o günler benim şerefimdir" şeklinde konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal