Abdullah Öcalan'ın Avukatları ile Görüşmesinde Gündem Suriye'ymiş

Yeni Şafak yazar Hasan Öztürk, 8 yıl sonra avukatları ile görüştürülen Abdullah Öcalan temasını değerlendirdi. Öztürk, görüşmenin seçimle ilgili değil, Suriye ile ilgili olduğunu yazdı.

17.05.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-12:36)

Yeni Şafak yazar Hasan Öztürk, avukatları aracılığıyla 6 Mayıs tarihinde bir açıklama yayınlayan PKK elebaşı Abdullah Öcalan hakkında bir değerlendirme yaptı.

Öztürk, Öcalan'la uzun aradan sonra gerçekleştirilen görüşmelerin öne sürüldüğü gibi seçimlerle alakalı olmadığını tersine görüşmenin Suriye ve Suriye’nin kuzeyinin akıbetiyle diretk alakalı olarak gördüğünü söyledi.

Öztürk, "Öcalan’ı İmralı’ya canlı canlı gömenler PKK ve uzantılarıdır. İlerleyen günlerde Kandil, İmralı, HDP arasındaki mücadelenin kuvvetleneceğini düşünüyoruz" iddiasını ileri sürdü.

BİZİM İÇİN ONLARIN AKLİ FİZİKİ VE RUHİ SAĞLIKLARI HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

Asrın Hukuk Bürosu yaptığı yazılı açıklama ile İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi'nde olan müvekkilleri Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs Perşembe günü görüşme yaptıklarını açıklamıştı. 8 sene sonra avukatları ile görüşme yapan Öcalan, açlık grevindekilere seslenerek, "Bizim için onların akli, fiziki ve ruhi sağlıkları her şeyin üzerindedir" dedi.

ÖCALAN'IN SURİYE MESAJI NEYDİ?

Suriye mesajında ise "Türkiye’nin ve hatta bölgenin problemlerini, başta savaş olmak üzere, fiziki şiddet araçlarıyla değil, yumuşak güçle yani akıl, politik ve kültürel güçle çözebiliriz" sözlerini kullanmıştı.

KANDİL ÖCALAN'I BİR KEZ DAHA İMRALI'YA GÖMMEK İSTEDİ

Öztürk Öcalan'ın mesajı ardından bir değerlendirme yazdı. "Kandil Öcalan’ı bir defa daha İmralı’ya gömmek istedi" başlığıyla paylaşılan yazısının bir kısmında Öztürk şunları söyledi:

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MÜCADELE ŞİDDETLENECEK

"Öcalan’ı İmralı’ya canlı canlı gömenler PKK ve uzantılarıdır. Dikkat ederseniz HDP, Öcalan’ın mektubuyla alakalı cılız bir açıklamanın ötesine geçmedi. Kandil’se sessizliğini korumakta. İlerleyen günlerde Kandil, İmralı, HDP arasındaki mücadelenin kuvvetleneceğini düşünüyoruz''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal