ABD'nin Yeni Türkiye Oyunu!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD görevlilerinin “DEAŞ’la mücadeleye odaklanalım” laflarının arkasında DEAŞ üzerinden yeni bir plan tezgahlanması olduğunu ifade etti.

16.02.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-10:55) ABD'nin Yeni Türkiye Oyunu!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD görevlilerinin “DEAŞ’la mücadeleye odaklanalım” laflarının arkasında DEAŞ üzerinden yeni bir plan tezgahlanması olduğunu ifade ederek, "Bu bölgede kim ne yapıyor, ne yapmak istiyor, nereye gitmek istiyor, bunların hepsini çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD görevlilerinin "DEAŞ'la mücadeleye odaklanalım" sözlerine yönelik açıklamada bulundu. Bozdağ, bir soru üzerine, "Çok kesin söylüyorum. DEAŞ terör örgütü bölgedeki siyasal planların, projelerin hayata geçirilmesi için kullanılan bir alettir ve onu kullanıyorlar. Şimdi bakın burada ne diyor. 'DEAŞ terör örgütüne odaklanalım.' Evet odaklanalım, beraber mücadele edelim. DEAŞ ile kim mücadele ediyor? Bir dünya mücadele ediyor. Peki yalnızca ABD mi mücadele ediyor, hayır. Fırat Kalkanı Harekatı esnasında 3 bin DEAŞ'lı teröristi öldüren Türk Silahlı Kuvvetleridir. Başika kampını DEAŞ'a karşı kuran ve orada da pek çok, bin civarında DEAŞ'lı teröristi öldüren yine TSK'dır. Bu güne kadar da en fazla DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getiren ülke Türkiye’dir" şeklinde konuştu.

Bozdağ, DEAŞ bahanesiyle yeni bir plan hazırladıklarını ifade ederek, "Bundan sonra DEAŞ'lı teröristleri birilerinin örgütleyip 'Türkiye Afrin bölgesine girdi, DEAŞ'a odaklanın dedik ama odaklanma düştü, DEAŞ tekrardan Rakka'ya doğru yeniden şuraya doğru gidiyor' diye yeni bir tiyatro ile ilerleyen günlerde bütün dünyanın önüne koyabilirler. Ama biz şunu çok kesin görüyoruz. Bu bölgede kim ne yapıyor, ne yapmak istiyor, nereye gitmek istiyor, bunların hepsini çok iyi biliyoruz. DEAŞ üzerinden yeni bir algı operasyonu Türkiye'ye karşı yapılmak istenebilir. 'Türkiye Afrin bölgesine girdi. PYD-YPG terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Diğer taraftan DEAŞ tekrardan palazlandı, semirdi, DEAŞ yeniden piyasaya çıktı' demek için ilerleyen günlerde buradan yeni bazı senaryolar ortaya çıkabilir" dedi.

Bozdağ, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bugünden söylüyoruz, bu tür şark kurnazlıkları ile Türkiye'nin bu haklı mücadelesini haksız hale getirmeye kimsenin gücü yetmez . DEAŞ terör örgütüne de bundan sonrada şimdiye kadar olduğu gibi, en güçlü mücadeleyi Türkiye vermeye devam edecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağ kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal