ABD, Türkiye Sınırındaki Gözlem Noktasını PKK'ya Bıraktı

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyon öncesi ABD-PKK ittifakı bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu. ABD askerleri Türkiye sınırına 2 kilometre mesafedeki gözlem noktasını PKK'lı teröristlere bıraktı.

17.12.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-11:31)

Tel Abyad’da teröristlerin tele-objektif ve dürbün kullanarak Türkiye hududunu izlemeye çabaladığı korsan gözlem noktası, harekât başladığında ‘ilk vurulacak yerler arasında’ görülüyor.

Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon öncesi ABD-PKK/PYD ortaklığı bir defa daha gözler önüne serildi. ABD, Türkiye hududuna 2 kilometre uzaklıkta inşa ettiği korsan gözlem noktasını terör örgütü PKK’ya verdi. TSK ve Suriyeli muhaliflerin beraber yapacağı harekât öncesi gözlem noktasını terk ederek güneye giden ABD askerlerinin boşluğunu teröristler doldurdu. Binaya yerleşen terör örgütü mensupları, korsan yapının bir bölümünü brandalarla örttü. 2 terörist ise çatı katına çıkarak dürbünlerle Türkiye hududunu izlemeye başladı. PKK’lılar yanlarında taşıdıkları tele-objektifli fotoğraf makineleriyle Mehmetçiğin sınır hattındaki hareketlerini görüntülemeye çabaladı.

KAPIDA ABD ARAÇLARI

Korsan gözlem noktasının ‘emniyeti’ ise ABD tarafından teröristlere sağlanan araçlarla tesis ediliyor. O civardaki siperlere yerleşen çok sayıda zırhlı araç, yönünü Türkiye’ye döndürdü. Bazı araçların içinde radar sistemlerinin olduğu fark edildi. Fırat’ın doğusuna dönük Türkiye’nin yapacağı harekâtın en önemli cephesi şüphesiz Tel Abyad olacak. İçinde teröristlerin olduğu gözlem noktasının ‘ilk vurulacak yerler içinde olduğu’ bildiriliyor. ABD’nin kurduğu binanın tam karşısındaki Öncül köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir gözlem kulesi var. 40 kilometre mesafedeki hedefi vurabilen çok sayıda Fırtına obüsü de Akçakale-Tel Abyad hudut hattında konuşlanmış durumda. Obüslere sahra topları, çok namlulu roketatar (ÇNRA) ve füze sistemleri de eşlik ediyor. Birlikler temizlik harekâtına başlamak için talimat bekliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal