2 Bin Yıllık Tarihi Eserleri Jandarmaya Teslim Etti
Konya’nın Ereğli ilçesinde, jandarmanın ikna ettiği bir kişi elindeki 2 bin yıllık Roma Dönemi'ne ait tarihi çömlek, testi ve içki kabını görevlilere teslim etti.
03 Aralık 2019 Salı 20:51
2 Bin Yıllık Tarihi Eserleri Jandarmaya Teslim Etti
Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Zengen Mahallesi'nde A.K. (44) isimli kişinin elinde tarihi eser bulundurduğu ve satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı.
Şahıs ile görüşen jandarma personeli tarihi eserlerin teslim edilmesini istedi. İkna edilen şahıs Roma Dönemi'ne ait pişmiş topraktan yapılmış 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen, 1 adet çömlek, 1 adet testicik, 1 adet boğa başı görünümlü işlemeli içki kabı ve 1 adet bacak görünümlü ayak kısmı kırık içki kabı olmak üzere 4 parça tarihi eseri Jandarma personeline teslim etti.
Tarihi eserler Müze Müdürlüğüne verilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.