Gümüşhane ve Bartın'da Günlerdir Yeni Vaka Görülmedi

Ülkemizde etkili olan coronavirüs salgınına karşı birçok önlem alınırken, halkın tedbirlere uyduğu Gümüşhane'de 2 haftadır yeni bir vakaya rastlanmadı. Bartın'da da 5 gündür yeni bir vaka tespit edilmedi.

01.05.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-13:12) Gümüşhane ve Bartın'da Günlerdir Yeni Vaka Görülmedi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını ülkemizde 120 binden fazla insanı etkiledi. Yetkililer bu kapsamda birçok önlem alırken, sevindirici haberler de gelmeye başladı. Gümüşhane'de vatandaşlar evde kal çağrısına harfiyen uyarken, kentte 2 haftadır coronavirüs vakası rastlanmadı. Vatandaşlar tedbirlere uydu ve kentte her yer boş kaldı. 

Konuyla ilgili olarak konuşan fırıncı İsmail Taşkın, işi gereği dışarı çıktığını belirtti ve "İşimiz olduğu için mecburiyetten geliyoruz. Eğer işimiz olmasaydı bugün evde kalacaktık. Halkımız da evlerinde kalsın." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bartın'da da 5 gündür coronavirüs vakasına rastlanmadı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Bartın'da çok şükür son 5 gündür pozitif vaka görülmemiştir. 73 hastamız taburcu edilerek evlerine gönderilmiş, 21 hastamız taburcu edilmek üzere son test sonuçlarını beklemektedir. Halen hastanede tedavisi devam eden 2'si yoğun bakımda olmak üzere 17 pozitif hastamız bulunmaktadır. Ramazan ayının sonunda çifte bayram yapabilmek, alınan önlemlere riayet etmekle mümkün olacaktır." ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal