Bartın'da 107 Öğrencide Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Bartın'da mide bulantısı ve kusma şikayeti bulunan 107 üniversite öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

06.03.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-12:18) Bartın'da 107 Öğrencide Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Bartın'da meydana gelen olayda, kendi evlerinde ve yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinde, sabah saatlerinde mide bulantısı ve kusma görüldü. Olay sağlık ekiplerine bildirilirken, ekipler ambulanslarla yurtta ve evlerinde kalan öğrencilerin bulunduğu adreslere gitti. 

Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi öğrencilerin bulunduğu konumlarda yaparken, öğrenciler daha sonra ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi ve özel sağlık kuruluşlarına götürüldü. Tedavilerine hastanelerde devam edilen öğrencilerin ilk belirlemelere göre gıda zehirlenmesi yaşadıkları tespit edildi.

Gıda zehirlenmesi bulunan öğrencilerin bazılarının dün okula gitmedikleri, bazılarının ise akşam yemeklerini okulda yedikleri belirtilirken, zehirlenme olaylarının nasıl yaşandığının belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.

Öğrencilerin durumlarıyla ilgili bilgi alan Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, sabah saatlerinde yurtlarda kalan öğrencilerin rahatsızlandığını, ambulans ve kendi imkanları ile sağlık kuruluşlarına geldiklerini belirtti. Karayılmazlar, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal