Greyfurtun yararları nelerdir? Greyfurt cilde iyi mi geliyor? Greyfurttan yapılan cilt maskeleri

Greyfurt bir çok kişini fazla tüketmediği ama pek çok yararı bulunan bir meyvedir. İşte greyfurtun yararları ve greyfurttan yapılan cilt maskesi tarifi...

28.06.2022-21:05 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-21:05) Greyfurtun yararları nelerdir? Greyfurt cilde iyi mi geliyor?  Greyfurttan yapılan cilt maskeleri

Kış aylarının en çok tüketilmesi önerilen meyvelerinden bir tanesi de greyfurttur. Diğer turunçgiller gibi greyfurtta da yüksek C vitamini oranı bulunmaktadır. Greyfurt aynı zamanda cilde de iyi gelen bir meyvedir. Parlak bir cildi olsun siteyenler greyfurt suyu içip, salatasını tüketip ya da direkt yalın halde yiyebilirler.

greyfurt narenciyeler arasında en fazla C vitamini konsantrasyonuna sahip meyvedir. Aynı zamanda naringin olarak bilinen bir fitokimyasallar içeren greyfurt karaciğere de iyi gelir ve cildin sağlıklı olmasına yarar etkiler yapmaktadır.

Greyfurtta aynı zamanda potasyum bulunur ki bu greyfurtsun yüzdeki kırışıklıklara ve yaşlanma belirtilerine karşı savaştığını, aynı zamanda vücudu UV ışınlarına karşı koruduğunu da göstermektedir. Bu konuda Dermatolog Elizabeth Tanzii yağlı veya akne eğilimli ciltler için greyfurtun çok önemli bir besin olduğunu ve içeriğindeki sıkılaştırıcı ve peeling etkisi nedeniyle sağlıklı olup herkesin tüketmesi gerektiğini bildirmiştir.

Yine ünlü Dermatolog Howard Murad ise greyfurt hakkında şunları söylüyor; "Greyfurtun cilde en önemli faydası kolajen üretimini desteklemesidir. Yeterli kolajen barındıran cilt ise daha dolgun, kırışıksız, genç ve esnek görünür."

Greyfurt ile cilt maskesi

Bu maskenin ana içeriği greyfurt ve yoğurttan oluşmaktadır. Yoğurt içeriğinde barındırdığı probiyotikler sayesinde akne ve ciltteki ton bozukluklarına iyi gelmekte aynı zamanda greyfurtta bulunan retinollerin ise hasarlı cildi onardığı görülmüştür. Bu maskeyi şu şekilde uygulayabilirsiniz;

1-2 tatlı kaşığı yoğurt ile 1-2 tatlı kaşığı greyfurt suyunu güzelce karıştırın.

Cildinize uyguladıktan sonra 10 dakika kadar bekleyin.

10 dakika kadar yüzünüzde beklettikten sonra yüzünüzü güzelce yıkayıp temizleyin.

Bu maskeyi haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

Greyfurt ile peeling tarifi

Şu malzemeleri toplayıp hepsini bir araya getirip vücudunuza sürün. Malzemeler;

Yarım su bardağı toz şeker

1,5 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı

Çeyrek greyfurtun suyu

Bu malzemeleri vücudunuza sürdükten sonra 10 dakika bekleyip duşa girebilirsiniz.

Sivilceli, yağlı ve tıkalı gözenekler için önerilen greyfurt maskesi

1-2 tatlı kaşığı mısır unu, 1-2 tatlı kaşığı greyfurt suyu ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp yüzünüze sürün, 10 dk sonra yıkayın. 

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal