Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Göztepe Stadı

Güzel İzmir’imizin önde gelen futbol kulüplerinden olan Göztepe’nin stadı merak konusu oldu ve İzmirli futbol severler göztepe stadı şeklinde aramalar yapmaya başladı. İşte göztepe stadı

09.05.2018-13:02 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-12:59) Göztepe Stadı

Güzel İzmir’imizin önde gelen futbol kulüplerinden olan Göztepe’nin stadı merak konusu oldu ve İzmirli futbol severler göztepe stadı şeklinde aramalar yapmaya başladı. İşte göztepe stadı

GÖZTEPE STADI GENEL ÖZELLİKLER

Göztepe stadyumu arsası İzmir’in merkezinde bulunan gürsel aksel spor tesislerinin bulunduğu arsanın üstündedir. Arsada yer alan spor salonu ve diğer tüm açık spor tesisleri stadın inşaasıyla birlikte kaldırılacaktır. Gelişime açık en açık şehirlerden olan İzmir şehrinin sembol yapılarından olması amaçlanmaktadır. İzmir ikliminin genel özellikleri de proje tasarım sürecinde etki etmiştir, seyirci fuayelerinin ve çimlerin doğal yollarla havalandırılabilmesi amacıyla, doğal ışık alabilmesi amacıylada cephelerde ve çatıda yarı geçirgen malzemeler kullanılmış ve yağmur suyunun çatıdan kanallarla sayesinde tahliye edilerek bodrum katta havuzlarda arıtılıp tekrar sistemde kullanılması amaçlanmıştır.

Çatıda ise kısmi fotovoltaik paneller kullanılmak suretiyle sürdürülebilir enerji kaynaklarından faydalanmak amaçlanmıştır. göztepe stadyumu toplam 37 bin metrekare imar alanına sahip arsa üzerine inşa edilmesi planlanmaktadır.

Çok amaçlı yapılmak kaydıyla hayata geçirilmesi planlanan stadyumda, restoran, büfe gibi sosyal alanların ötesinde çoklu bilet satış gişeleri mevcut olacaktır. İki tribün katı arasında loca ,vıp alanları, stadyum yönetimi, restoran ve food-court gibi işlevleri içeren ara kat yerleştirilmiştir. Stadyumun güney ve doğu tribün girişlerine mağazalar olması planlanmıştır.

Süper lig ve uefa standartlarındaki bu stadyum sadece maçlarda değil, ekonomik anlamda eğlence merkezi ve olası doğal afetlerde ise barınak olarak kullanılabilecektir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;