Google Harita nasıl konum eklenir? Google Maps yer ekleme işlemleri

Google Maps, hayatımızın vazgeçilmez harita ağı olarak kullanılıyor. Peki Google Harita'ya konum nasıl eklenir? Google Maps yer ekleme işlemleri için takip etmeniz gereken adımlar.

01.05.2022-03:16 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-03:16) Google Harita nasıl konum eklenir? Google Maps yer ekleme işlemleri

Şahsi aracımızla ulaşımda vazgeçilmezimiz olan Google Haritalar, her geçen gün hayatımızda daha fazla yer kaplıyor. Akıllı telefonu bulunan herkesin rahatlıkla kullanabileceği bu uygulamada belirli noktaları kaydedebilirsiniz. Google Haritalara ekleme işlemi sayesinde işletmenizin sistemde görünmesini sağlayabilir ve potansiyel müşterilerinizin sizi daha kolay bulmasını sağlayabilirsiniz.

Yeni bir işletme açtığınızda tanıtım için yapabileceğiniz şeyler son derece sınırlıydı. Ancak teknolojinin gelişmesi ve insanlar arasındaki ağın her geçen gün büyümesiyle bu durum alternatiflerle dolup taştı. Şimdilerde teknolojinin gelişmesi ya da çabucak tüketilmesiyle kalıcı olmak zor olabiliyor. İşletme sahiplerinin bu konuda yapabileceği en kolay işlemlerden birisi, Google Haritalar’a yer ekleyerek mekanın konum bilgisini paylaşmak olabilir.

İşletme sahibi olmasanız dahi Google Haritalar’a yer ekleyebilirsiniz. Özellikle de müdavimi olduğunuz yerleri kaydederek daha kolay bulabilir veya evinizi tarif ederken karşınızdaki küçük bir esnaf dükkanını haritalara kaydedip konum gönderebilirsiniz.

Google Haritalar’da yer ekleme

Google Haritalar’da yer ekleyebilmek için öncelikle Google Haritalar uygulamasını açın. Eğer cihazınızda bu uygulamayı bulamıyorsanız arama bölümüne uygulamayı yazmanız yeterli olacaktır. Uygulamayı açtığınızda sol üstte bulunan 3 çizgi simgesine tıklayarak açılır menüye erişin. Bu menü üzerinden Google Haritalar ayarlamalarınızı tamamlayabilirsiniz.

‘Eksik bir yeri ekleyin’ sekmesine dokunun

Şu ana kadar bahsettiğimiz adımları tamamladıktan sonra açılır menüde bulunan ‘Eksik bir yeri ekleyin’ seçeneğine tıklayın. Burada, Google Haritalar’a ekleyeceğiniz yerin bilgilerini doldurun. Eklemek istediğiniz yerin adresini girdikten sonra hizmetin kategorisini girin. Bu adımları tamamladıktan sonra son aşamada zorunlu olmayan; internet sitesi, cep telefonu numarası veya çalışma saatleri gibi bilgileri de ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal