Girişler Ücretsiz Olunca Pamukkale'de Kuyruk Oluştu

Pamukkale travertenlerine giriş 2 saat ücretsiz yapılınca uzun kuyruklar oluştu. Alınan bilgiye göre 7 bin kişi travertenleri ziyaret etti.

17.04.2018-21:23 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-21:15) Girişler Ücretsiz Olunca Pamukkale'de Kuyruk Oluştu

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde olan Pamukkale'ye girişler Turizm Haftası kapsamında 2 saat ücretsiz olunca 7 bin kişi travertenlerde kuruk oluşturdu.

Kentte 42. Turizm Haftası farklı etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Pamukkale Ören yerine girişler 16.00-18.00 saatlerinde ücretsiz oldu.

7'DEN 70'E YERLİ TURİSTLERİN AKININA UĞRADI

İnsanlarda bu kampanyaya yoğun talep göstererek girişlerde uzun yaya ve araba kuyrukları oluşturdu. Termal suların yaptığı görsel güzellikleri "bedava" görmek isteyen 7'den 70'e yerli turistler bölgede kuyruğa sebep oldu.

ANTİK TİYATRO VE ANIT MEZARLARA BÜYÜK İLGİ

Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistler, travertenler üzerinde yürüyüş yaptı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi es geçmedi, kimileri ise antik havuzda termal suların keyfini çıkardı.

Hierapolis Antik Kenti'ni de gezme fırsatı bulan vatandaşlar özellikle antik tiyatro ve anıt mezarlara akın etti.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTMAYA BAŞLADI

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen yapılan etkinlikte son yıllarda Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısında yükseliş olduğunu ve son dönemde de yerli ziyaretçilerin yoğunluk oluşturmaya başladığını aktardı.

"TRAVERTENLERDE YÜRÜYECEK YER KALMADI"

Pamukkale'ye girişlerin 2 saat boyunca ücretsiz olmasını fırsat bilen vatandaşların ören yerine akın ettiğini söyleyen Şen, "Bu yıl Pamukkale'ye yoğun ilgi var. Artık ziyaretçiler tatil güzergahlarını Pamukkale'ye döndürdü. Girişlerin ücretsiz olduğunun haberini alan ziyaretçiler travertenlerde yürüyecek yer bırakmadı. Adeta insan akını oldu. Gişelerden aldığımız bilgiye göre 2 saat içerisinde 7 bin kişi giriş yapmış. Bu talebin diğer günlerde sürmesi için gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal