Gara'da Pençe Kartal-2 Harekatı

Irak'ın kuzey bölgesindeki Gara bölgesine Pençe Kartal-2 Harekatı gerçekleştiriliyor. Gece başlatılan hava harekatında taarruz hazırlığındaki teröristlerin olduğu bölgeler hedef alınıyor.

10.02.2021-11:51 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-11:51) Gara'da Pençe Kartal-2 Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK/KCK terör örgütünün, Irak’ın kuzey bölgesinde tekrar barınma alanları ile mevziler kurmayı sürdürdüğünü ve büyük çaplı bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu belirledi.

Gara bölgesinde yer alan ve teröristler aracılığıyla kullanılan hedeflere karşı bugün saat 02.55’te “Pençe Kartal-2 Harekatı” gerçekleştirildi. Operasyon hız kesmeden devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyinde Gara bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere 10 Şubat 2021 günü saat 02.55’ten itibaren “Pençe Kartal-2 Harekâtı” düzenlendi. Operasyona devam edilmektedir"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal