Galatasaray Başkan adayı olması bekleniyor: Sühely Batum kimdir, ne iş yapıyor?

Galatasaray’da önümüzdeki haftalarda yapılacak olan başkanlık seçimlerine aday olan Prof. Dr. Süheyl Batum’un hayatı ve kariyeri merak edildi. Batum, mevcut başkan Dursun Özbek ile beraber Galatasaray başkan adaylarından birisi olarak mücadele verecek. Peki Sühely Batum kimdir, ne iş yapıyor? İşte detaylar…

02.05.2024-12:46 - (Son Güncelleme: 02.05.2024-12:46) Galatasaray Başkan adayı olması bekleniyor: Sühely Batum kimdir, ne iş yapıyor?

Galatasaray’da tüm gözler, önümüzdeki haftalarda yapılacak olan başkanlık seçimlerine çevrildi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in yeniden aday olacağını duyurduğu seçimlerde bir diğer aday ise Özbek’e muhalif olan kesimlerin ikna ettiği Prof. Dr. Süheyl Batum oldu. Batum’un hayatını ve kariyerini merak edenler internete yönelerek araştırmalara başladı. Peki Sühely Batum kimdir, ne iş yapıyor?

Sühely Batum kimdir, ne iş yapıyor?

Türk hukuk alanında önemli bir isim olan Bedii Süheyl Batum, 6 Mayıs 1955'te dünyaya geldi. Kendisi aynı zamanda bir siyasetçi olarak da tanınır ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden Eskişehir milletvekilliği yapmıştır.

Galatasaray Başkan adayı olması bekleniyor: Sühely Batum kimdir, ne iş yapıyor?

Eğitimine Galatasaray Lisesi'nde başlayan Batum, burada orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra hukuk alanında akademik kariyerine adım attı. Paris I Panthéon - Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku alanında asistanlık yapmaya başladı. Çeşitli tez çalışmalarıyla doktor ve doçent unvanlarını aldıktan sonra Galatasaray Üniversitesi'nde profesörlük unvanını kazandı.

Siyasi kariyerinde de aktif olan Batum, 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılarak Parti Meclisi üyeliğine seçildi ve daha sonra Genel Sekreterlik görevine getirildi. Ayrıca, 2011 milletvekili genel seçimlerinde CHP'nin Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı olarak seçilerek TBMM'ye girdi. Akademik ve siyasi çalışmalarının yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku dersleri veren Batum, evli ve iki çocuk babasıdır. 2019 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal