Fransa'da Olimpik Lyon'a Puan Silme Cezası Geldi!

Marsilya maçında yaşanan olaylar nedeniyle Lyon'a puan silme cezası verildi.

09.12.2021-17:46 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-17:46) Fransa'da Olimpik Lyon'a Puan Silme Cezası Geldi!

Fransa Ligue 1 takımlarından Olimpik Lyon ile Olimpik Marsilya arasında oynana mücadele büyük olaylara sahne olmuştu. Çıkan olaylar sonrasında ev sahibi takımın bir puanının silinmesine ve müsabakanın seyircisiz yeniden oynanması kararı çıktı.

FRANSA'DA LYON'UN CEZASI BELLİ OLDU

Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Disiplin Komisypnu, Lyon taraftarlarının Marsilya'da forma terleten  Dimitri Payet'e şişe atmasının ardından hakem kararıyla oynanmayan maça ilişkin ceza kararlarını açıkladı. Bu anlamda Fransa ekibi Lyon'un bir puanının silinmesine ve Lyon - Marsilya maçının seyircisiz yeniden yapılmasına karar verildi.

FRANSA LİGUE 1 DE SON PUAN DURUMU

Fransa'da Ligin 14. haftasında 21 Kasım'da oynanan mücadelede Lyon taraftarları, korner kullanmak üzere olan Dimitri Payet'in kafasına bir su şişesi atmıştı. Bunun ardından yere düşen Dimitri Payet, birkaç dakika sonra ayağa kalkmıştı. Yaşanılan olayın üzerinden hakem, maçı 5. dakikada durdurmaya ve karşılaşmanın oynanmamasına karar kılmıştı.
Fransız yıldız futbolcu Dimitri Payet'e şişe atan taraftara 6 ay tecilli hapis cezası verilmesine karar kılındı. Bu sezon daha önce oynanan Montpellier - Olimpik Marsilya, Nice - Olimpik Marsilya, Angers-Olimpik Marsilya, Lens-Lille ve Saint Etienne-Olimpik Lyon karşılaşmalarında da büyük olaylar yaşanmıştı. Fransa'da Lyon ile Marsilya derbisinde yaşanan olaylar gerek Fransa'da gerek Dünya futbol gündeminde büyük yankı uyandırdı. Yaşanılan olayların ardından verilecek karar büyük bir merakla bekleniyordu. Çıkan karar futbol gündeminde büyük dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal