Fırsatçılar asgari ücreti bile beklemedi: Zam gelmeden fiyatları artırdılar

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam daha netlik kazanmamışken bazı fırsatçı marketler ürünlerinin fiyatlarını zam gelmiş gibi artırmaya başladı.

22.12.2023-09:54 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-18:08)

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari Ücret zammı konusunda görüşmelerin son aşamasına gelinirken herhangi bir rakam ortaya çıkmadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısında rakam tekliflerinin masaya yatırılması bekleniyor. Ancak zam henüz gelmemişken bazı fırsatçı marketlerden tepki çeken fiyat artışları geldi.

Asgari ücret zammı gelmeden fiyatları artırdılar

Haber7’nin yer verdiği habere göre; Hükümet bir yandan gelirleri yukarı taşıyarak vatandaşların alım gücünü artırmak için çalışırken diğer yandan ise enflasyona karşı mücadele ediyor. Ancak fırsatçıların buna izin vermiyor.

Fırsatçılar her gün kendilerine yeni bir zam bahanesi bulabiliyor. Dolar ve akaryakıt fiyatları gibi sebepleri gerçeklilikten uzak rakamlar üzerinden etiketlere yansıtan fırsatçılar şimdi de gözüne maaş zamlarını kestirdi.

Market Zamları

Zam daha cebe girmeden eridi

Asgari ücrete yapılacak zam oranı henüz belli olmamışken; fırsatçılar fahiş zamları etiketlere çoktan yansıttı.

Özellikle son günlerde gıda fiyatlarında çarşı pazarda etiketler astronomik bir şekilde yükseldi. Dolar ve akaryakıt gibi gider kalemlerinde ciddi bir değişiklik yokken değişen fiyat etiketlerinin sebebi ise beklenen asgari ücret zammı.

Konu ile ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu  "Geçtiğimiz haftalarda raflarda 90 TL civarında satılan yumurta bir anda 140 TL'lere kadar çıktı. Beyaz peynir 300 TL’ye dayandı." açıklanasında bulundu.

Market Zamları

Ev sahipleri kiralara yüzde 300 zam istiyor

Raf fiyatlarında yaşananların bir benzeri de kira fiyatlarında yaşanıyor. Yıl başına sayılı günler kala ev sahipleri maaşlara zam gelecek diye kira fiyatlarına kontrat dönemi dışında zam yapma yarışına girdi.

Uzmanlar 2024 yılında uygulanacak asgari ücret için en fazla yüzde 50 zam beklerken ev sahipleri kiracılarına yüzde 100 zamdan kapı açıyor. Hatta kiracısından yüzde 300 zam isteyenler bile var.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal