Türkiye Birleşik Krallıkla anlaştı: Bakanlık resmen açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında Birleşik Krallık ile anlaştıklarını açıkladı. İşte detaylar...

22.12.2023-09:31 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-18:01) Türkiye Birleşik Krallıkla anlaştı: Bakanlık resmen açıkladı

Türkiye’nin dış ihracat girişimleri tüm hızla sürüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında elektrikli araçlar ticareti için sağlanan menşe kolaylığının 2027 yılına kadar devam etmesinde anlaştıklarını duyurdu.

Bolat yaptığı paylaşımla duyurdu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında elektrikli araçlar ticareti için sağlanan menşe kolaylığının 2027 yılına kadar devam etmesinde anlaştık. Elektrikli araç ihracatımız esnek menşe kuralları ile Birleşik Krallık'a vergisiz ihraç edilmeye devam edecek. Müzakerelerimiz sonucu, iki ülkenin ortak kararı ile elektrikli araç ticaretindeki esnek kurallar, yatırımların sekteye uğramadan devam etmesini tüketicilerin ürünlere daha az maliyetle ulaşmasını sağlayacak. Ticaret Anlaşmalarımızı üretici ve ihracatçılarımız lehine ele almaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Ömer Bolat


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal