Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Herkesin mutabık kaldığı bir rakam olmasını umuyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret konusunda tüm tarafların mutabık kalacağı bir rakamın ortaya çıkmasını umduklarını söyledi. Bakan Işıkhan emekli maaşı konusunda yeni yılda da çalışmaların süreceğini bildirdi.

22.12.2023-09:45 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-18:08)

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ile memur ve emekli maaş zamları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Herkesin mutabık kaldığı bir ücret olmasını umuyoruz

Asgari ücretin belirlenmesi konusunda enflasyon vurgusu yapan Bakan Işıkhan, " Asgari Ücret Komisyonundan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz. Asgari ücretli çalışanlarımızı enflasyon karşısında koruma ilkemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. 

Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan Asgari Ücret

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesi tamamlandı

Çalışan emeklilere yönelik verilecek 5 bin liralık ikramiyeye yönelik çalışmaların tamamlandığını söyleyen Bakan Işıkhna, "Çalışan emeklilerimiz için (5 bin lira verilmesine ilişkin) kanun teklifi Meclis’te kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde çalışmalarımızı tamamladık. 

Yeni yılda emekli aylıklarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Memur maaşları Ocak ayında yüzde 50 artacak

Memurların ve memur emeklilerinin aylıkları hakkında yöneltilen sorulara yanıt veren Bakan Işıkhan, "Kamu görevlileri hakem kurulu kararı uyarınca memurlar için 2024 yılı için yüzde 15 artı yüzde 10, 2025 yılı için yüzde 6 artı yüzde 5 maaş artışı yapılması ve enflasyon farkı verilmesi kararlaştırılmıştır. Son 5 aylık TÜİK verilerine göre TÜFE, yüzde 33,66 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyon farkı ile birlikte 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir. 2002 yılında 392 olan en düşük memur maaşı 2023 yılında 22 bin liraya çıkarılarak nominal olarak 56 kat, reel olarak da yüzde 266 oranında artış sağlanmıştır" değerlendirmesini yaptı. (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal