Firari FETÖ Sanığı Adil Öksüz'ün Baldızı Mahkemeye Çıktı

Firari FETÖ sanığı Adil Öksüz'ün baldızı bugün hakim karşısına çıktı. Kendisinin suçsuz olduğunu iddia eden Belkıs Nur Tetik, Adil Öksüz'ün serbest bırakıldıktan sonra babasının evine gittiğini, arandığını bilmediklerini, aksi halde polise teslim edeceklerini söyledi.

13.06.2018-13:27 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-13:17) Firari FETÖ Sanığı Adil Öksüz'ün Baldızı Mahkemeye Çıktı

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) dönük soruşturma çerçevesinde, örgütün "Hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün baldızı Belkıs Nur Tetik hakim karşısına çıktı.

Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Tetik ile avukatı ve akrabaları katıldı.

Kimlik tespiti ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamenin özetinin okunmasının sonrasında sanık Tetik, savunmasını gerçekleştirdi.

"ByLock" kullanmadığını iddia eden Tetik, "ByLock suçlamasını kabul etmiyorum. İddianameyi elime aldığım zaman öğrendim. ByLock kullanmadım. Adil Öksüz'ü saklamakla suçlanıyorum, bunu kabul etmiyorum. Kendisi babamın evine gitti, burası benim ikametgahım değil. Bütün ailem bunla suçlanıyor. Adil Öksüz kendi aracı ile geldi, sabah kalktı kahvaltı yaptı. Çevirme sırasında gözaltına alındığını, ardından serbest kaldığını söyledi ardından da evden gitti. Kendisi ile bir konuşmam olmadı. Akşam saatlerinde polisler eve gelince arandığını öğrendik. Kaçak olduğunu bilseydim polise verirdim. Bütün ailem mağdur edildi. Gerçek suçluların ortaya çıkmasını talep ediyoruz. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dijital materyal raporunun İl Emniyet Müdürlüğü'nden talep edilmesi için müzekkere yazılmasını ve dosyadaki eksik belgelerin toplanmasını istedi.

Sanığın avukatı da müvekkilinin beyanlarına iştirak ettiklerini, gelen belgelerden aleyhte olan konuları kabul etmediklerini söyleyerek, sanığın beraatını istedi.

"ByLock" görüşme dökümanları için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve dijital materyal raporu için de İl Emniyet Müdürlüğü'ne müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin toplanması için duruşmayı 18 Eylül'e erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal