FETÖ Zanlısı 12 Eski Öğretmene Hapis Cezası İstemi

Adana'da, FETÖ'nün kapatılan eğitim kuruluşlarında öğretmen ve idareci olarak görev alan tutuksuz 12 zanlılarla ilgili "silahlı terör örgütüne üye olma" kabahatinden 15'er seneye kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

22.03.2021-12:21 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-12:21) FETÖ Zanlısı 12 Eski Öğretmene Hapis Cezası İstemi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ üyesi oldukları öne sürülen eski öğretmenler M.B., A.T., E.T., Ş.K., N.D., T.G., F.A., Z.A., Ç.İ., K.D., S.Ö. ve H.B. ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Zanlılar için "silahlı terör örgütüne üye olma" kabahatinden 15'er seneye kadar hapis cezası istemi ile düzenlenen iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı.

Hazırlanan iddianamede, sanıkların FETÖ'nün eğitim kuruluşlarında öğretmenlik ve idarecilik görevleri üstlendikleri, örgüt elebaşının emrinin ardından Bank Asya'da katılım hesabı açtırdıkları ve örgüt mensupları ile HTS iletişim kayıtlarının olduğu bildirildi.

Zanlıların, FETÖ'ye ait evlerde örgütsel toplantılara katılım sağladıkları, KHK ile kapatılan bir sendikaya mensup oldukları ve örgütün hedeflerini ve izleyeceği yolu bilerek hiyerarşik yapıda oldukları belirtilen iddianamede, eski öğretmenlerin "silahlı terör örgütüne üye olma" kabahatinden 15'er seneye kadar hapis ile cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede yer alan ifadelerinde haklarındaki suçlamaları reddeden zanlıların yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal