FETÖ Davasında 16 Kişiye Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, TSK'daki FETÖ yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 16 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı.

29.05.2021-09:38 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-10:48) FETÖ Davasında 16 Kişiye Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma çerçevesinde, örgüt içi iletişimin sağlanması amacıyla 'örgüt imamı' tarafından ankesör veya sabit hatlardan aranan kişilerin tespiti itirafçı beyanları ve yapılan teşhislere yönelik operasyon düzenlendi. İçlerinde muvazzaf ve ihraç asker ve askeri öğrencilerin de bulunduğu 16 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Mayıs tarihinde İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, içlerinde muvazzaf binbaşı, teğmen, astsubay ve ihraç askeri öğrencilerin de olduğu zanlılardan 15’i yakaladı.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından, zanlılardan 7’si etkin pişmanlıktan yararlanarak örgüt ve mensupları hakkında ayrıntılı ve örgütü deşifre edici yönde işe yarar açıklamalar yaptıklarından dolayı serbest bırakıldı. Sağlık kontrolünden geçirilerek dün adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 7’si tutuklanırken, 1’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, firari zanlının yurt dışında olduğu öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal