Fatih Terim, Lokomotiv Moskova Maçı Öncesi Basın Toplantısında Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Lokomotiv Moskova karşılaşması öncesinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

03.11.2021-17:49 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-17:49) Fatih Terim, Lokomotiv Moskova Maçı Öncesi Basın Toplantısında Açıklamalarda Bulundu

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon iyi bir performans sergileyen temsilcimiz Galatasaray, E grubunda 3 karşılaşma geride kalırken topladığı 7 puan ile birlikte liderlik koltuğunda yer alıyor. Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 3 karşılaşmadan 2 galibiyet ve 1 beraberlik çıkarırken henüz kalesinde gol dahi görmedi.

RUSYA'DAN GALİP AYRILMIŞTIK!

Geçtiğimiz haftalarda Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile deplasmanda karşı karşıya gelen temsilcimiz Galatasaray, deplasmanda sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

FATİH TERİM'DEN MOSKOVA MAÇI ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul'da Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya gelecekleri karşılaşma öncesinde düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

GRUPTAN ÇIKARSAK ÇOK ŞEY HAYAL EDEBİLİRİZ

Hayaller olmadan hiçbir şey olmaz ama bu gruptan çıkarsak söyleyecek çok şeyimiz olduğunu söylemiştim. İyi gidiyoruz. Eğer gruptan çıkarsak çok şey hayal edebiliriz, neden olmasın? Hakikaten çok zorlu bir grupta yarışıyoruz. Neredeyse bir Şampiyonlar Ligi grubu çektiğimizi söylüyorum ısrarla… Lider çıkarsak direkt son 16 turuna gidiyoruz. Arkası 8, 4... İnşallah turu geçersek çıkacak rakip de buradaki rakipler ayarında olacaktır. İkili maçlarda her şey olabilir.

MOSKOVA GİSDOL İLE BİRLİKTE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Özellikle teknik direktörleri Markus Gisdol geldikten sonra yukarı yönde bir ivme kazandılar. Sadece bize yenildiler. Bu da iyi yere doğru gittiklerinin önemli göstergesi. Bu maçın kolay geçeceğini kimse beklemesin, biz de beklemiyoruz. 1 puanları var ama matematiksel olarak hala iddiaları var. Lokomotiv’de oynadığımız maç planladığımız şekilde gitti. Maçın her anını konsantre oynadık ve belki de o gecenin en güzel golünü attık ama bu gruptan birinci çıkmamız için Lokomotiv maçı stratejik olarak büyük önem taşıyor.

RAKİBİMİZİ İYİ ANALİZ ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Kerk gibi, Zhemaletdinov gibi, Beka Beka gibi, Smolov gibi önemli ve yetenekli oyunculara sahipler. Baskıyı seven, topun kendinde kalmasını isteyen, pasa dayalı oyunu oynayan bir ekip. Nerede zayıf, nerede güçlü yanları olduğunu iyi tespit ettiğimizi düşünüyorum. Teorik olarak taktik dersinden geliyoruz. Bu maçın ilk maça göre daha zor geçeceğini tahmin ediyorum. Biz de buna göre çalışmalarımızı yaptık.

TFF'YE REDDEDİLEN BAŞVURUYLA İLGİLİ TEPKİ GÖSTERDİ!

Biz Galatasaray Kulübü olarak, pandemi süreci başladığından itibaren tüm mevzuatlara uyduk, uymaya da devam ediyoruz. Rakiplerimizin üçer-dörder bin taraftar aldığı durumlarda dahi biz Ali Sami Yen’de TFF’nin dediklerine uyduk. Bugün alınan karara da uyarız. % 100 kapasiteye demek ki 9 Kasım’da geçiliyor ama 4 Kasım’da geçilmiyor. Demek ki beş gün için TFF’nin bir bildiği var. Saygıyla karşılıyoruz ve uyacağız. Beş gün için merak etmiyor değiliz ama 4 Kasım erken demek ki… Ben yarın yaklaşık 20-25 bin kişinin, yani % 50 kapasiteyi dolduran taraftarların % 100 efekt yaratacağını düşünüyorum.

FAVORİ OLARAK BU MAÇA ÇIKMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Şu anki durum bile Avrupa’nın nazarında, orada oynadığımız futbol, gençlerin durumu ve gol yemeden liderliği konuşulduğuna göre Galatasaray belki de son yıllarda ilk defa bir maça favori çıkıyor. Bu bile bizim ne olduğumuzu, nereye gittiğimizi gösterecek bir şey. Bunun için duramayız. Başkanımızla da konuştuk, bazı proje ve planlarımız var. Teknik arkadaşlarımız ve scout grubumuzla bazı şeylere hazırız, herkes de değişime hazır olmalıdır. Sadece alma ile değil, verme-alma arasında geçecek hadiselere hazır olunmalıdır. Doğrusu da budur. Gençlerimizin her geçen gün tecrübelendiğini düşünecek olursak, gelenlerle beraber memnun olduğumuz mevcut takımımızı daha iyi hale getirerek hareket edeceğiz.

SACHA BOEY'İN SAKATLIK DURUMU HAKKINDA...

Sacha Boey yaşadığı kas sakatlığından dolayı Marsilya maçına kadar oynamadı. O gün kendisi forma giydi, 65 dakika çok çok iyi oynadı ve ağrısının olduğunu işaret etti. Biz de riske girmeden oyundan aldık. Milli maç arasını fırsat bilerek kendine getireceğimizi düşündük. Moskova maçından evvel bir ihtimal Beşiktaş maçında olabileceğini söylemiştim. Tedavisi tamamlanmıştı. Biz Rusya’da performans ekibimizle çalışırken son testlere girdi. Bu tip kas sakatlıklarının dönüşünde vücut reaksiyonlarının iyi kontrol edilmesi lazım. O testlerle hıza çıkınca biraz ağrı hissetti. Bu yüzden bir süre daha kendisinden faydalanamayacağız. Maalesef futbolun içinde bu tip sakatlıklar ve şanssızlıklar var.  Sacha Boey’in Kamerun Milli Takımı’nda oynama durumuyla ilgili bilgimiz yok. Paris’te tedavi olması için ben izin verdim. O ara bu haberler çıktı ve herhangi bir bilgim yok ama devre arasında Afrika Kupası’nı hepimizin düşünmesi gerektiği bir gerçek.
EN AZ SAKATLIK YAŞAYAN TAKIM BİZİZ
Sezonu en erken açan takım biziz. Buna rağmen en az kas sakatlığı yaşayan takım da biziz. İnşallah bu şekilde devam eder. Sağlık heyetimize, atletik performans ekibimize haklarının verilmesinden yanayım. Huzurunuzda bunlara teşekkür ediyorum.

FORVET KONUSU BİR DEZAVANTAJ YARATMIYOR

Farklı forvetleri kullanmak bir dezavantaj yaratmıyor. Bazen rakiplere göre, bazen skorlara göre değiştiriyorum. Hepsinin değişik meziyetleri var, o yüzden hepsinden faydalanıyoruz. Bazen ikisini aynı anda koyuyoruz. İstikrar açısından herhangi bir sıkıntı çekmiyorum.

GOL YOLLARINDA YÜZDEMİZ DÜŞÜK

Çok pozisyona giriyoruz, az atıyoruz. Genel olarak benim takımlarım şampiyon olsak da olmasak da en çok pozisyona giren, gol atan takımlar listesinde hep üsttedir. Nereden baksanız 8-10 gol kralı çıkarmışızdır. Benim için mühim olan o pozisyonlara girebilmektir. Nasılsa atarız diye düşünürüm. Çeşitli oyuncular atarsa daha çok mutlu olurum. Hatırladığım kadarıyla bir sezon gol atmayan oyuncumuz yoktu. Bazı günler bireysel, grupsal, takımsal olarak gol vuruşu çalışıyoruz. Mustafa da, Diagne de gole yakın oyuncular. Ümit ediyorum ileride Halil de öyle olacak. O bizi daha çok oynatan, son zamanlardaki adıyla ‘sahte 9’ tipinde oynayabilen bir oyuncumuz. Onu geliştirecektir. Diğerleri Halil gibi oynatamasalar da gol atan, gol vuruşunu iyi yapan oyuncular.

KAZANMAK VEYA KAYBETMEK ÖNEMLİ DEĞİL

Oynadığı futbolla ve genç kadrosuyla Avrupa’da kendinden söz ettiren bir Galatasaray var. Kazanır veya kaybeder, önemli değil. İlk defa Avrupa’ya favori çıkan bir Galatasaray var. Ben bunun konuşulması gerektiğini düşünüyorum ve müsaade ederseniz sadece sahaya konsantre olmak istiyorum. Beni mazur görün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal